Rutte:Türkiye’de bulunmak büyük bir zevk

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Hollanda Başbakanı Rutte, Türkçe başladığı konuşmasında Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ve Rutte, ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İki liderin gündemi, Rusya-Ukrayna savaşıydı. Türkiye’nin taraflarla görüşmelerinin sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek çıkış yolunun diplomasi olduğunun altını çizdi.

SÖZLERİNE ‘MERHABA’ DİYEREK BAŞLADI

Erdoğan’dan sonra konuşan Hollanda Başbakanı Rutte, sözlerine Türkçe başladı. “Vavv, Merhaba” diyen Rutte, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TEKRAR TÜRKİYE’DE BULUNMAK BÜYÜK BİR ZEVK”

“Öncelikle ev sahibine teşekkür etmek isterim, tekrar Türkiye’de bulunmak büyük bir zevk. Bizim çok uzun zamana dayanan 400 yılı aşkın bir geçmişi olan önemli bir ikili ilişkimiz var.Türkiye, Rusya-Ukrayna müzakerelerinde kilit bir rol oynuyor. Sayın Erdoğan’ın bu rolü üstlenmesinden ötürü teşekkür ediyorum. İki ülkeye açık hattı olan nadir ülkelerden Türkiye’yi arabuluculukta desteklediğimizi söylemek isterim”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın