Ankara’da yoğun diplomasi trafiği! Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türkiye’de

Aliyev, öğle yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Türkiye, son dönemde ülke liderlerini ağırlıyor.
Rusya-Ukrayna savaşında barışın sağlanması için Türkiye’nin telefon görüşmelerinde harcadığı büyük çaba sonuç verdi ve iki ülkenin dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi.

Telefon diplomasisinden sonuç alan Türkiye bir ileri adımla ülke liderlerini ağırlamaya başladı. Dün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Oldukça sıcak bir karşılamanın ardından iki lider yapıcı mesajlar verdi.  Herzog’dan sonra Türkiye’deki liderler trafiği devam ediyor.

ALİYEV’DEN GÜNÜBİRLİK ZİYARET
Son olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Ankara’ya geldi.  Ankara’ya gelen İlham Aliyev, Erdoğan ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

BİDEN İLE TELEFONDA GÖRÜŞECEK
Cumhurbaşkanı bugün yüz güze görüşmelerinin arasında 18.30’da ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

NATO SEKRETERİ İLE GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderleri kabulu yarın da devam edecek.  Bu kapsamda Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i 11 Mart’ta kabul edecek.

MİÇOTAKİS KABULÜ
Cumhurbaşkanı 13 Mart’ta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile İstanbul’da bir araya gelecek.

ALMANYA BAŞBAKANI GELECEK
Erdoğan’ın bir diğer kabulu ise bir gün sonra Ankara’da gerçekleşecek.  Erdoğan 14 Mart’ta günübirlik Türkiye’ye gelecek Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

SGK’ya borçların yüzde 67’si CHP’li belediyelere ait!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en çok borcu olan 5 belediyeyi açıkladı. …

Bir yanıt yazın