Erdoğan’la Putin’in telefon görüşmesi gerçekleşti!

Ukrayna sorununun bir an evvel barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Erdoğan Putin’e, “Hep birlikte barışın yolunu açalım.” ifadelerini kullandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 11’inci güne girildi.

Çatışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da diplomatik temaslarına devam ediyor.

Savaşın bir an önce bitirilmesi gerektiğini her fırsatta ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider arasında gerçekleşen telefon görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ele alındı.

“HEP BİRLİKTE BARIŞIN YOLUNU AÇALIM”

Türkiye-Rusya ilişkilerinin değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Erdoğan, acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirterek, “Hep birlikte barışın yolunu açalım” ifadelerini kullandı.

“ATEŞKESİN SAĞLANMASI İÇİN ACİLEN ADIM ATILMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılmasının önemini vurguladı.

Ukrayna tarafıyla ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu kaydeden Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın