Rusya ordusu, Ukrayna kentlerinde direnişle karşılaştı

Donbas’ı özgür kılmak bahanesiyle Ukrayna’yı işgale girişen Rusya, birçok askeri tesisi vurmasına rağmen kentlere girince Ukrayna ordusunun direnişiyle karşılaştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon ile birlikte, ülkedeki çatışmalar giderek artmaya devam ediyor.

İki ülkenin askerleri farklı bölgelerde karşı karşıya gelip, sıcak temasa girdi.

Rusya, Ukrayna’nın, Harkov, Odessa ve Sumi kentlerine saldırıları yoğunlaştırırken, Ukrayna askerleri de bu saldırılara aynı derecede yanıt veriyor.

Akşam saatlerinde Rus ordusu birçok kente havadan ve karadan operasyonlar düzenlerken, birçok asker ve sivil bu saldırılarda hayatını kaybetti.Rusya sınırına 30 kilometre uzaklıktaki Sumi kentinde de operasyonlarını sürdüren Rusya ise, kentte karşısında güçlü bir Ukrayna direnişi buldu. Bunun üzerine Rus ordusu, kentin üzerine roketler yağdırarak Sumi kentine kara operasyonlarına başladı. Kent sokaklarında çatışan Rus ve Ukraynalı askerler, birbirine aralıksız ateş açtı. Kentte hala çatışmalar devam ederken diğer kentlerde de çatışmaların dozunun arttığı öğrenildi.

Bölgeden gelen bazı görüntülerde ise Ukrayna’nın vurduğu Rus tank birliklerinin ağır darbe aldığı gözüküyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus mekanize birliğine bağlı bazı askerlerin karşı direnişle esir alındığını açıkladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın