Biden ve Putin, Ukrayna konulu zirve için anlaştılar! Ukrayna’yı da parçalayacaklar!…

ABD Başkanı Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Ukrayna konulu zirve için prensipte anlaştıkları bildirildi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin ardından önemli gelişmeler yaşandı. Batılı ülkeler ve Rusya arasındaki diplomasinin sonuç vermesi için her iki taraf da girişimlerini sürdürüyor. Girişimler sonucu, Biden ve Putin’in bir zirvede bir araya geleceği bildirildi. Biden-Putin zirvesinin içeriği iki ülkenin dışişleri bakanları tarafından belirlenecek. Biden-Putin zirvesinin yapılması, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeme şartına bağlandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ofisinden yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın komşusunu işgal etmemesi koşuluyla Ukrayna konusunda bir zirve üzerinde prensipte anlaştı.Elysee Sarayı, pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Macron’un her iki lideri de “Avrupa’da güvenlik ve stratejik istikrar” konulu bir zirveye davet ettiğini söyledi.Ayrıca Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, bir işgalin olmaması durumunda, Rusya Devlet Başkanı ve Putin’in prensipte buluşmayı kabul ettiğini bildirdi.

RUSYA UKRAYNA’YI İŞGAL EDERSE, ZİRVE İMKANSIZ HALE GELECEK

Açıklamada, “Başkanlar Biden ve Putin, zirve ilkesini kabul etti.” ifadesine yer verildi. Rusya’nı,n Batılı ulusların planladığı gibi Ukrayna’yı işgal etmesi halinde böyle bir toplantının imkansız olacağı da belirtildi.Macron ile Atlantik’in iki yakasındaki liderler arasında bir dizi telefon görüşmesinin ardından yayınlanan duyuru, Rusya’nın Ukrayna sınırında yukarı ve aşağı askeri yığınağıyla tetiklenen, hafta içinde artan gerilimlerin ardından geldi.Belarus Savunma Bakanlığı’nın, Rusya’nın Belarus’ta pazar günü sona erecek olan askeri tatbikatları uzatacağını açıklamasının ardından sinirler daha da yıpranmıştı. Uydu görüntüleri, Rus zırhlılarının ve Ukrayna’ya yakın birliklerin yeni konuşlandırmalarını gösteriyordu.Beyaz Saray, Biden’ın Delaware gezisini iptal ettiğini ve Ulusal Güvenlik Konseyi’ndeki iki saatlik toplantının ardından, Washington’da kalacağını söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın