Ali Babacan’dan Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturası boykotuna destek!

DEVA Partisi Lideri Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik zamlarına ilişkin boykot kararı ile ilgili “Demokrasilerde protesto önemlidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hane ve iş yerlerine gelen fahiş faturalara tepkiler sürüyor. Özellikle elektrik zammına vatandaşlar, konuyla ilgili yeni bir düzenleme beklerken , CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dün sürpriz bir protesto geldi. Sosyal medya hesabında video yayınlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Zamlar geri çekinceye kadar ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri’nin bu açıklamaları kamuoyunda tartışmalara neden olurken  DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’dan ise bugün Kılıçdaroğlu’na destek geldi.

BABACAN’A SORULDU

Partisi’nin Ekonomi ve Finans Politikaları Eylem Planı’nı açıklamak için basın mensuplarının ve kameraların karşısına geçen Ali Babacan’a, Kılıçdaroğlu’nun “Bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim.” ifadeleri soruldu.

“PROTESTO EN DOĞAL HAK”

DEVA Partisi Lideri de, protesto ve boykot hakkının vatandaşların en doğal, anayasal hakkı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı;“Elektrik faturaları gerçekten olumsuz etkiliyor. Vatandaşlarımızın karşı çıkması gereken bir uygulama bu. Demokrasilerde protesto önemlidir. Protestoların yasalarda gösterildiği gibi yapılması gereklidir. Doğaldır.

“DAHA BU BAŞLANGIÇ”

Daha bu işin başlangıcı. Tarifeleri derhal gözden geçirin, özellikle düşük gelirli vatandaşlar, çiftçi ve esnaf için bu sorunu çözün. Ülkede huzursuzluk ve adaletsizlik olur. Bu konuyla alakalı şehirlerde protestolar var. Hükümet bunu ciddiye almalı, uyarıyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın