“CHP’nin maskesini düşüreceğiz”diyen Bahçeli’den Kavala tepkisi: Kendi işinize bakın

MHP’nin Kızılcahamam kampında basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala kararına, “Bu sözde karar Türkiye’nin hukuk gücüne suikasttır” diyerek tepki gösterdi.
Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları: 9 Şubat’ta partimizin 53. yıldönümünü karşılayacağız. Bugün değeri çok daha iyi anlaşılan, devletimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını anıyorum. Aziz ecdadımızı bugün şehit düşen kahramanlarımızı yad ediyorum. Merhum Alparslan Türkeş beye Allah’tan rahmet diliyorum. Basın toplantımıza hoş geldiniz diyorum. Meclis faaliyetlerimizle ilgili değerlendirmeler yapılmış, farklı alanlardaki parti çalışmalarımız değerli arkadaşlarımız tarafından anlatılmıştır. Milletvekillerimiz ve üyelerimizin geniş bir şekilde bilgilenmesini sağlayan Dışişleri Bakan Yardımcımıza teşekkür ediyorum.
Heyecanımız ve hızımı günbegün artacaktır. 4 Eylül 2021’de Afyonkarahisar’da başlayan bölge toplantılarımız milletimizden müstesna bir ilgi görmüştür. Siyasette yeni dönemle ilgili vatanımızın her köşesine ulaşılmıştır. 30 Ekim’den itibaren adım adım 2023, il il Anadolu teması ile 81 ilin tamamında vatandaşlarımızla temas kurulmuştur. Elbette durmayacağız, devamlı bir adım önde olacağız. 19 Şubat 2022 tarihinde başlamak üzere MHP’nin birinci olduğu 6 il ve 125 ilçeyi kapsamına alan çalışmalarımızı yapacağız.
CHP’YE AFİŞ TEPKİSİ: KUKLALAŞMIŞ SİYASET
CHP tarihine sırt dönmüş, aziz Atatürk ile yollarını ayırmış, Türkiye’nin kuyusunu kazmak için kolları sıvamıştır. eylemleriyle bunu defalarca ispat etmiştir. CHP Kuva-yi Militanlık yapmıştır. Zillet İttifakı Türk demokrasisine dış güçler tarafından döşenmiş mayın tarlasıdır. Bugünkü CHP’nin 1920’lilerdeki CHP ile uzaktan yakından alakası kalmamıştır. CHP tanınamaz haldedir. Nerede bir buhran varsa CHP oradadır. Nerede bir tehdit varsa CHP oradadır. CHP Türk milletinin hassasiyetleriyle oynamaktadır. CHP Genel Başkanının fotoğrafının ve imzasının bulunduğu bir afiş asılmıştır. Bu afişte “Etnik köken, inanç, cinsel yönelim dezavantaj olmaktan çıkarılacaktır” ifadeleri yer alıyor.
“KUKLALAŞMIŞ SİYASET ARTIKLARI”
Türkiye’de dezavantajlı olan bir kesim yoktur. Bunun aksini iddia edenler kuklalaşmış siyaset artıklarıdır. Bunun adı bölücülüktür. CHP, Müslüman Türk milletinin irfanı ile hesaplaşmaya nasıl cüret ve cesaret edebilmiştir. Bu nasıl bir küstahlıktır? Milletleri ayakta tutan en önemli unsur ahlaktır. Neticede yıkım kaçınılmaz hale gelecektir. CHP, milli ahlaka el kaldırmıştır. CHP, Türkiye’ye yumruk sallamış, bunun adına demokrasi diyecek kadar zırvalamıştır. MHP ve Cumhur İttifakı geçilmeden başkent Ankara’yı geçmek hayal ürünüdür. CHP’nin maskesini düşüreceğiz, kalelerine teker teker girip bu partiye oy veren kardeşlerimize gerçekleri anlatacağız.
Cumhur İttifakı gizli kapaklı işlere heveslenmeyen, tavşan aday çıkarmanın peşinden gitmeyen bir fedakarlık meşalesidir.
Çanakkale’yi geçilmez yapanların mirası bizimledir. Zillet İttifakı belirsizliklerle, bilinmezlerle doludur. Cumhurbaşkanı adayları karanlıktadır. Bunların birbirlerine kuşkusuz bu şaibeli tablo bizim sorunumuz dahilinde değildir. Serok Ahmet’in cumhurbaşkanı adayı tarifi Kılıçdaroğlu’nu dışlama üzerine bina edilmiştir.
“CHP KULİSLERİN VE KUMPASLARIN PARTİSİDİR”
Kılıçdaroğlu, saymak ve anlatmakla bitmeyecek teyakkuz dehlizinde bir o yana bir bu yana sallanmaktadır. İBB Başkanı’nın İngiltere Büyükelçisi yediği karda yediği balıktan haberdar olduğunu açıklamıştır. İmamoğlu’nun açıklaması ise Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının tam tersi yöndedir. İkisi arasındaki gerilimin ana arteri Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusudur. İkisi de sivrilmek için çırpınmaktadır. CHP, kulislerin ve kumpasların partisidir.
Güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorlar ancak içeriğini kendileri de bilmiyorlar. Zillet İttifakında hayal çoktur, hantallık pek çoktur. Türkiye’nin parlak geleceği cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Erken seçim Türkiye’nin gündeminde yer almamaktadır. Seçimler 2023 Haziran ayında yapılacaktır.
Aziz Türk milleti kararını vermiş, gelecek ümitlerini cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bağlamıştır.
YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin bütün kurum ve kurallarıyla işlemesi için insanüstü çaba gösterecektir. MHP, 2023’te TBMM’de vekil sayısını azami düzeye çıkarıp Cumhur İttifakı’nın anayasayı değiştirme çoğunluğuna ulaşması için olağanüstü bir çalışma azmi sergileyecektir.
MHP, yeni bir anayasanın yapılması konusunda çalışacaktır.
Bizi bir hayli düşündüren çarpıklık, zillet ittifakının yabancılardan beklediği ayıplı ilgidir. ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Flake, 7 Ocak’ta Türkiye’ye gelmiştir. Flake, 26 Ocak’ta sayın Cumhurbaşkanı’na güven mektubunu sunmuştur. 31 Ocak’ta İBB Başkanı’nı ziyaret etmiştir. Bu ziyaret sorgulanmaya açık bir tercihtir. Ayağının tozuyla koşa koşa İmamoğlu’na gitmesi zarfsız bir mesajdır.
ABD ELÇİSİ’NİN İMAMOĞLU ZİYARETİ
Be hey Büyükelçi sen kendini ne sanıyorsun. ters diplomasi ile nereye varmayı aklından geçiriyorsun? Askıda ekmek projemizden haberin oldu mu? Diplomatik nezaketi çiğneyerek soluğu İBB’den alması kasti ve programlanmış bir tahriktir. Ankara’da ziyaret edilecek makamlar bitti de geriye İBB mi kaldı?
Türkiye’ye bir nevi müstemleke ülke muamelesidir. Kılıçdaroğlu’nu da mı evvelde ziyaret etmeyi aklına getirmedi. Bu ne telaştır, neyin işaret fişeğidir. Türkiye’de iktidarın yolu yabancı başkentlerden geçmez, geçmeyecektir. Herkes haddini, hududunu bilsin.
Uyarıyorum, geçmişte sözde Ermeni soykırımı iddiasını dillendiren bu büyükelçi görevinin sınırlarını aşmamalıdır.
KAVALA TEPKİSİ
Asıl bu sözde karar Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal etmektedir. Hukuk demek devlet demektir. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi hukukumuza zehir saçmıştır. Türk yargısı bağımsızdır. Görülen bir dava ile ilgili görüş bildirmek kabul edemeyeceğimiz bir çirkinliktir.
“HDP’NİN KAPATILMASI VATAN NAMUSUDUR”
HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun 2 Şubat 2022 tarihinde yayımladığı bildirinin HDP-PKK birlikteliğini, gözler önüne serdiğini bildiren Bahçeli, “HDP’nin kapatılması vatan ve hukuk namusudur. Bölücülüğün ana yuvası olan HDP, Kış Kartalı Harekatını kınamıştır. Biz de bunların hepsini şiddetle kınıyoruz. Kürt kökenli kardeşlerimizin hedef alındığı namertçe iddia edilmiştir. HDP, düşmana hizmetkardır, Türkiye’nin azgınlaşmış muhalif odağıdır. HDP, PKK’nın gözetleme kulesi, gündüz külahlı gece silahlı siyaset koludur” ifadelerine yer verdi.
“ATATÜRK’ÜN HATIRASINA SALDIRMAK ŞEREFLİ BİR TAVIR DEĞİL”
“Atatürk’ün aziz hatırasına düşmanlık yapmak şerefli bir davranış değildir”
Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıya ilişkin de konuşan Bahçeli, “Atatürk’e saldırmak, aziz hatırasına düşmanlık yapmak, tahammülsüzlük göstermek şerefli bir tavır ve davranış değildir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığı yerde bulunan Onur Anıtı’na musallat olan, halat bağlayıp yıkmaya çalışan müptezellerin bu milletin gerçek bir evladı olması düşünülemeyecektir. Atatürk bir fanidir, ama kutlu mücadelesi ve kahramanlıkla perçinli devlet ve siyaset adamlığıyla askeri dehası her zaman milli yüreklerde mahfuz tutulacaktır” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın