Bayraktar’dan Max Tegmark’e cevap: Asıl yaptığınız soykırım ve katliamlardan utanın

Selçuk Bayraktar, kendisine eğitim vermekten utanç duyduklarını söyleyen Max Tegmark’e cevap olarak, ‘Utanmanız gereken yaptığınız soykırım ve katliamlardır’ dedi.

Almanya’da gündem Türk SİHA’larının başarısı.  Türk SİHA’larının üretimin durdurmak için Alman medyası dünya kamuoyu üzerinde lobi çalışmalarına başladı.  Son olarak Alman Handelsblatt gazetesi, manşet kapağında Türk SİHA’larıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kullanarak, “Katil robotlar gerçek oluyor” başlığını atarak bu lobi çalışmalarına öncülük etti.

Haberde Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) görev yapan fizik profesörü ABD’li Max Tegmark’in röportajına yer verilerek SİHA’ların mimarı BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da hedef alındı.

ONA EĞİTİM VERDİĞİMİZ İÇİN UTANIYORUM

Tegmark gazeteye verdiği röportajda, Selçuk Bayraktar’ın okullarında eğitim almasından rahatsızlık duyduğunu söyleyip Bayraktar’a burada eğitim verdiğimiz için utanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“UTANMANIZ GEREKEN YAPTIĞINIZ SOYKIRIM”

Bayraktar o sözlere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla cevap verdi.  Bayraktar, “MIT’de görevli ismini ilk defa duyduğum sözümona bir akademisyen,Karabağ Hrkt. döneminde,bir mülakatta ‘Selçuk Bayraktar’a eğitim verdiğimiz için utanıyoruz.’ demiş. Utanmanız gereken yaptığınız soykırım ve katliamlardır.  Biz topraklarımızı geri aldık. Bundan da ancak gurur duyarız!” ifadelerini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR’IN EĞİTİMİ VE KARİYERİ

Selçuk Bayraktar, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi aldı.

Bayraktar, MIT’deki eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürüttü.

2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını aldı. MIT sonrası Georgia Institute of Technology’de (Georgia Tech) devam ettiği doktora çalışmalarını 2003 yılında Baykar bünyesinde başlayan milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerini yürütmek için dondurarak 2007’de Türkiye’ye döndü.

Selçuk Bayraktar, 2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknoloji liderliği görevini yürütüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın