İstanbul Taksiciler Esnaf Odası seçimlerinde şiddet içerikli gerginlik

İTEO Başkanlık Seçimi öncesinde Başkan Eyüp Aksu konuşma yaparken, çıkan tartışma sonucu taraflar yumruklarla birbirine girdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) 5 adaylı başkanlık seçimi gergin başladı.  Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurul öncesinde adaylardan Yahya Uğur ile mevcut başkan Eyup Aksu’nun taraftarları arasında arbede çıktı.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Çevik kuvvet ekiplerinin devreye girmesinin ardından arbedenin sona ermesiyle üyeler, genel kurul için salona alındı.

Beş adayın ortak teklifi ile Divan Başkanlığı’na İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili ve Arnavutköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Engin Türkmen seçildi. Adaylardan Aksu’nun faaliyet raporunu okuması sırasında tekrar tartışma ve arbede yaşanırken Divan Başkanı Türkmen, güvenlik güçlerini salona davet etti.

“İBB’NİN NOTERİ OLMADIK, HİÇBİR ZAMAN DA OLMAYACAĞIZ”

Aksu, konuşmasında 4 yıllık görev süresinde yaptıkları çalışmaları anlattı.  Salgın döneminde esnafın yanında olduklarını belirten Aksu, “Bu dönemde diğer arkadaşlarla birlikte sağlık çalışanlarımıza ücretsiz hizmet verdik. Beş bin taksi plakası teklifini 11 kez reddettirdik. En fazla taksi taşımacılığı zammı bizim dönemimizde alındı. İBB’nin noteri olmadık, hiçbir zaman da olmayacağız.” dedi.

İTİRAZLARIN ARDINDAN OYLAR TEK TEK SAYILDI

Yönetim Kurulu faaliyet ve denetim raporlarının ibrası oy çokluğu ile kabul edildi. İtirazların ardından oy sayımı tek tek yapıldı. Başkanlık seçiminde mevcut başkan Eyup Aksu’nun yanı sıra Yahya Uğur, Yaşar Arabul, İrfan Öztürk ve Hanife Zeynep Kılıç aday oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın