İYİ Parti, Turkovac’ı beğenmedi! Aytun Çıray: BionTech aşısından vazgeçmesinler

İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yerli aşı Turkovac’ın koruyuculuğunun düşük olduğunu öne sürerek, “BionTech’ten, yani messenger RNA aşılarından vazgeçilmemeli.” dedi.

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, koronavirüs aşılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın acil kullanım onayı verildiğini açıkladığı yerli aşı Turkovac’ın koruyuculuğunun düşük olduğunu iddia etti.

“TURKOVAC’IN KORUYUCULUK ORANI DÜŞÜK”

Açıklamalarına devam eden Çıray, hükümete BionTech aşılarından vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunarak, “Bu aşı, Sinovac’ın eşdeğeridir. Koruyuculuk oranları düşük. Şimdi koruyuculuk oranları düşük olan bir aşıyı tekrar vatandaşımıza yapmak, onları adeta yeni varyantlar karşısında korumasız duruma düşürmektir.” dedi.

“BİONTECH’TEN VAZGEÇMESİNLER”

Çıray konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Hükümete şunu tavsiye ediyorum: BionTech’ten, yani messenger RNA aşılarından vazgeçmesinler. Çünkü yeni varyantlara karşı en etkili aşının o olduğu görülüyor. Bu aşı, Sinovac aşısının eşdeğeridir. Koruyuculuk oranları düşük. Şimdi koruyuculuk oranları düşük olan bir aşıyı tekrar vatandaşımıza yapmak, onları adeta yeni varyantlar karşısında korumasız duruma düşürmektir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın