Güne düşüşle başlayan dolar, an itibarıyla 10 lira bandında işlem görüyor

Güne düşüşle başlayan dolar, an itibarıyla 10 lira bandında işlem görüyor.An itibarıyla döviz kurlarında son durum şöyle; Dolar 10.30 liradan Euro 11.85 liradan; Sterlin ise 14,40 lira seviyelerinde işlem görüyor. 

Türk Lirası’nı korumak için hükümet tarafından devreye sokulan TL mevduat sistemiyle döviz kurlarında ani düşüşler sürüyor.  En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sistemle ilgili ilk kez verdiği mesajlar sonrası, döviz kurunda 18 lira olan dolar, an itibarıyla 10 lira bandına geriledi.

Böylelikle dolar son 1 ayın en düşük seviyesini gördü.  Dolar kuru en son 18 Kasım tarihinde 10,44 TL düzeyinde işlem görmüştü.  An itibarıyla döviz kurlarında son durum şöyle; Dolar 10.30 liradan Euro 11.85 liradan; Sterlin ise 14,40 lira seviyelerinde işlem görüyor.  Kripto para dünyasında Bitcoin 516.226 liradan alıcı buluyor.

ALTINDA SON DURUM

Altın/ONS: Bin 805 dolar

Cumhuriyet altını: 4 bin 120 TL

Gram altın: 610 TL

Yarım altın: Bin 938 TL

9 LİRA TAHMİNİ

Döviz kurunda bu düşüşler sürerken İngiliz habar ajansı Reuters’a konuşan Türkiye Hazine Bakanlığı’na yakın kaynaklar doların Türk lirası karşısında 9 liraya düşeceklerini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın