Türk-İş: Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır

2022 asgari ücret görüşmelerinde Asgari Ücret Komisyonu üçüncü toplantısı dün gerçekleştirildi. Düne kadar rakam belirtmeyen Türk-İş asgari ücret için ilk kez rakam açıkladı.

Yaklaşık 7,5 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Asgari ücretin belirlenmesi ile ilgili görüşmeler devam ederken, Asgari Ücret Komisyonu’nda temsil ettiği üye sayısı açısından işçi kesimini temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-iş) Genel Başkanı Ergün Atalay, “İşçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır.” dedi.

Komisyon, son toplantısında TÜİK’in hesaplamalarına dayanarak açıkladığı ağır işlerde çalışan bir asgari ücretlinin yaşam maliyetini 3 bin 567 lira olarak belirlerdi.

Türk-İş Başkanı Atalay, ekonomik koşulların etkisiyle işçinin alım gücünün düştüğüne dikkat çekti ve 4 bin liranın altındaki bir asgari ücretin kabul edilemez olduğunu söyledi. Atalay, “Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır” açıklamasını yaptı.

TİSK: EN AZ 3 BİN 500 LİRA TEKLİF ETTİK

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol ise komisyonun son toplantısından sonra gerçekleşen basın toplantısında 3 bin 100 lira olarak dile getirilen rakamın yanlış anlaşıldığını, kendilerinin böyle bir teklif vermediklerini ve  işverenin fedakarlık yaparak, işçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade etti.

“TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne ‘Ne yapılabilir’ diye çalışıyoruz” diyen Akkol, en az 3 bin 500 lira teklif ettiklerini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET SON TOPLANTIDA BELLİ OLACAK

Asgari Ücret Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık’ta, ikincisini 7 Aralık’ta üçüncüsünü de 9 Aralık’ta gerçekleştirdi. Kararın son toplantıya kaldığı asgari ücretin, önümüzdeki hafta başında açıklanması bekleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın