Suriye’nin “Hatay bildirisine” Dışişleri’nden sert yanıt: Sıkıyorsa dene

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Suriye Parlamentosu’nun Hatay’a yönelik skandal bildirisi hakkında, “Hadsiz ve hukuksuz açıklamayı şiddetle reddediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Hatay’ın Türkiye’ye katılışının ardından tam 82 yıl geçerken, Esad rejimindeki Suriye Halk Meclisi skandal bir bildiri ile ülke gündemine oturdu.  Resmi kanallar üzerinden yazılı açıklama yapan Suriye Halk Meclisi, Hatay’ın Suriye toprağı olduğunu iddia ederek Türkiye’ye tehditlerde bulundu.

Açıklamada, “Hatay’ın Türkiye’nin eline kalmaması ve geri alınması için mümkün olan her şeyin yapılacağı” belirtildi.  Dışişleri Bakanlığı ise bu bildiriye en sert ifadelerle yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:  “Suriye halkını hiçbir şekilde temsil etmeyen, demokratik meşruiyetten yoksun Halk Meclisi’nin ülkemizin toprak bütünlüğünü hedef alan hadsiz ve hukuksuz açıklamasını şiddetle reddediyoruz. Bu tarz açıklamalar, kendi halkına yıllardır zulmeden, yüz binlerce masumun ölümünden ve milyonlarcasının yerlerinden yurtlarından edilmesinden sorumlu bir rejimin içinden çıkamadığı hezeyanın bir başka tezahürüdür. Vatan topraklarına göz diken alçakça emellere ve milli çıkarlarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli karşılığı verme azim ve kararlılığına sahiptir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir yanıt yazın