Microsoft, siber saldırı girişimleri Rusya’nın işi!

Yıllık Dijital Savunma Raporu’nu yayınlayan Microsoft, siber saldırı girişimlerini derledi. Raporda, vakaların yüzde 58’inin arkasında Rusya’nın olduğu belirtildi.

Son dönemde artan hackleme olaylarına ilişkin Microsoft’tan açıklama geldi. ABD merkezli teknoloji devi, hackleme vakalarının son bir yılda devlet destekli gerçekleştirildiğini belirtti.  Microsoft, tespit edilen hackleme girişimlerini derlediği ve Temmuz 2020- Haziran 2021 dönemini kapsayan “Yıllık Dijital Savunma Raporu”nu yayınladı.

Rusya’ya suçlamaların yöneltildiği raporda, çoğunlukla ABD’deki hükûmet kurumlarıyla düşünce kuruluşlarının hedef alındığı kaydedildi. Arkalarında bir devlet olduğu tespit edilen “hacklenme” vakalarının yüzde 58’inin ardında Rusya olduğu aktarılan raporda, bu olayların çoğunluğunda bakanlıklar gibi ABD hükûmeti kurumları ve ABD’deki düşünce kuruluşlarının hedef alındığı kaydedildi.  Öte yandan sıralamada Rusya’yı yüzde 23 ile Kuzey Kore, yüzde 8 ile Çin takip etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın