Afganistan’da camiye bombalı saldırı: 100 ölü! ABD, DEAŞ’ı diri tutmaya çalışıyor

Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde bir camide düzenlenen bombalı saldırıda, çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Afganistan’da, Taliban’ın başkent Kabil’e girip yönetimi ele geçirmesinin ardından yükselen tansiyon düşmüyor. ABD’nin ülkeden çekilmesiyle artan çatışmaların bedelini, en çok sivil halk ödüyor. Ülkede, sivil halkı hedef alan kanlı saldırılara bir yenisi daha eklendi.  Kuzey bölgesinde yer alan Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde bulunan bir camide, cuma namazı saatlerinde saldırı düzenlendi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Gerçekleştirilen bombalı saldırı, camiyi savaş alanına çevirdi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid’in yaptığı açıklamada, saldırının hedefi olan caminin Şiilere ait olduğu belirtildi. Saldırıda ölü sayısının 100’ü geçtiği, çok sayıda yaralı olduğu kaydedildi. Görgü tanıkları, saldırının bir intihar eylemi olduğunu ifade etti.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Mücahid, Taliban güçlerinin bölgeye ulaştığını ve saldırıyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.  Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kamu bankalarına promosyon müracaatında ilk günde beş yüz 46 bin başvuru

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından ilk günden başvuru rekoru kırıldı. Promosyon başvurularının ilk gününde …

Bir yanıt yazın