Lars Vilks’in öldüğü kaza kafa karıştırıyor! Kaza mı suikast mı?

İsveç polisi, kazaya ilişkin görgü tanıklarının ifadelerine başvurmaya başladı. Vilks’in eski koruması, suikastın uzak ihtimal olduğunu belirterek, lastik patlaması olasılığını gündeme getirdi.

İsveçli karikatürist Lars Vilks’in öldüğü kazayla ilgili inceleme sürüyor.  İslam karşıtlığı ve tepki çeken Hazreti Muhammed (SAV) karikatürleriyle tanınan Vilks, yanındaki 36 ve 44 yaşlarındaki iki koruma polisiyle geçirdiği trafik kazası sonrası yanarak ölmüştü.

“ESRARENGİZ KAZA” DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

75 yaşındaki karikatüristin ölümü, İsveç’te olduğu gibi tüm dünyada konuşulmaya devam ediyor.  Vilks’in ölümünün ardından uluslararası basında yapılan “esrarengiz kaza” yorumlarının ardından soruşturmanın kapsamı genişletildi. İsveç polisi görgü tanıklarının ifadelerine başvururken, polis sözcüsü Calle Persson, 4.5 tonluk aracın karıştığı kazanın bazı bölümlerini görenler kadar, tüm süreci görenlerin de olduğunu söyledi. Persson, “Tanıklarla görüşüyoruz. Adli soruşturma halen devam ediyor.” dedi. Polis yetkilisi, kazanın meydana geldiği yolun bir süre daha kapalı tutulacağını kaydetti.

ARACIN PARÇALARI İNCELENECEK

Yetkililer, kazaya herhangi bir dış etkinin neden olup olmadığını henüz belirleyebilmiş değil. Bölgeden toplanan araç parçalarına incelemek üzere el konuldu.

ESKİ KORUMASI KONUŞTU: SUİKAST DEĞİL, KAZA

Öte yandan, Lars Vilk’in eski korumalarından biri, İsveç devlet televizyonuna verdiği mülakatta, kazaya ilişkin düşüncelerini anlattı.  Karikatüristin bir suikaste kurban gittiğine inanmadığını belirten koruma, meydana gelen durumun bir kaza olduğunu söyledi.

LASTİK PATLAMASI İHTİMALİ GÜNDEMDE

Kazada ölen polisleri tanıyan eski koruma, söz konusu polislerin hata yaptığına inanmadığını dile getirirken, lastik patlaması teorisini gündeme getirerek, “Bana öyle geliyor ki, onu bu hale getiren en büyük şanssızlık. Arabalar düzenli olarak kontrol edilir, kötü lastiklerle asla araç kullanmazsınız. Birkaç tonluk bir araç kullandığınızı ve ön tarafta lastik patlaması yaşadığınızı hayal edin.” ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI: KENDİNİ ÖZGÜRCE İFADE ETME HAKKI İÇİN SAVAŞTI

İsveç Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Lars Vilks’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Vilks kendini özgürce ifade etme hakkı için savaştı.” diyen Johansson, “Vilks ve iki koruması, yolculuk ettikleri otomobil ile bir kamyonun çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Derin bir trajedi. Şimdi, neler olduğunu netleştirmek için soruşturmanın yürütülmesi önemli.” ifadelerini kullandı.

“ASLA ŞİDDETE BAŞVURMAMALISINIZ”

İfade özgürlüğü hakkının, İslam dini de dahil olmak üzere çeşitli sosyal olaylara katılma hakkını içerdiğini belirten Johansson, “Bunu İslam’ın da olduğu tüm dinlerde yapmak mümkün olmalı. Modern bir batılı ve açık laik toplumda yaşamanın bir parçası. Kabul etmelisiniz. Birinin sizin kutsal saydıklarınızdan vazgeçmesi sizi üzebilir ya da kızdırabilir. Ama asla şiddete ve tehdide başvurmamalısınız.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın