TÜED Yüreğir Şubesi’ni yargıya götüren gelişme!

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi’nin 17 Temmuz 2021 günü yapılan 18. Genel Kurulunda onaylanmayan faaliyet ve denetleme raporları şube yönetimine yargı yolu gözüktüğü, TÜED genel merkezinin olayı dernekler masası vasıtasıyla Cumhuriyet savcılığına taşıyacağı bildirildi.
Alınan bilgilere göre, TÜED Yüreğir Şubesi’nin 18. Genel kurulunda onaylanmayan faaliyet ve denetleme raporlarına yargı yolu göründü. Bilindiği gibi 17 Temmuz’da yapılan ve oldukça gergin olduğu kadar tartışmalı geçen genel kurulda faaliyet ve denetleme raporları onaylanmamıştı.
Bu olayın peşini bırakmayan başkan adaylarından Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, ismini açıklamayacağı kaynaklardan aldığı bilgilere göre, TÜED genel Merkezi’nin genel kurulda onay görmeyen faaliyet ve denetleme raporlarını en geçen 10 Ağustos Salı Gününe kadar Dernekler Masası vasıtasıyla Cumhuriyet savcılığına taşıyacak.
Emekliye yapılmayan yardımların, yapılmış gibi gösterilmesi, kat mülkiyet kanununa göre yapılan masrafların kat maliklerine eşit oranda pay edilmesi gerektiği halde 60 bin liraya yapıldığı, bina asansöründeki yolsuzluk iddiaları, keza emekliye dağıtılmayan şeker, pirinç, nohut, mercimek, tatlı, burs gibi giderlerin naylon faturalarla şişirilip derneğin zarara uğratıldığı öne sürülüyor.
Öte yandan mali yapısı ve ticari kredisi bozuk olan emekli dernek üyelerinin odun-kömür üzerinde mağdur edildiği, odun kömür yerine %41 oranındaki bir kesintiyle para verildiği, haberi olmayan bazı emeklilerin üye yapıldığı, keza aynı üyelerin üzerinden haberleri olmadan odun-kömür yoluyla borçlanmalar yapıldığı iddia ediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın