Türkiye’nin talip olduğu Afganistan görevi için NATO’dan açıklama!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan’da bulunan uluslararası standartlardaki havaalanı ve Türkiye’nin rolü hakkında önemli açıklamalar yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO zirvesi öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Burada, Afganistan’da bulunan uluslararası standartlardaki havaalanı ve Türkiye’nin rolüne değinen Stoltenberg, “NATO, Afganistan’daki askeri varlığını sona erdirdi ancak ülkenin güvenliğini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Stoltenberg, Kabil’de uluslararası standartlarda bir havaalanının işlerliğini sağlamanın önemli olduğunu ifade etti.

“HAVAALANININ NASIL İŞLETİLECEĞİNE DAİR GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Stoltenberg, “Türkiye havaalanının işlemesi konusunda önemli bir müttefik. Halihazırda Türkiye’nin de aralarında olduğu müttefikler arasında havaalanına nasıl destek vermeye devam edeceğimiz konusunda diyalog sürüyor” dedi.

BAKAN AKAR NE DEMİŞTİ?

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge’ye konuşan ve 7 Haziran günü yayımlanan söyleşide Hulusi akar, “Afganistan ile ilgili ABD’lilerle görüşüyoruz. Salı günü NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda konuştuk, ABD’liler ile heyetler arasında konuşuluyor. Bizim şartlara bağlı olarak Afganistan’da kalma niyetimiz var. Şartlarımız nedir? Siyasi, mali ve lojistik destek. Bunlar yapıldığı takdirde biz Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda kalabiliriz. Şartlarımızla ilgili cevabı bekliyoruz. Bununla birlikte Afgan halkı bizim kardeşimiz. Hedef Afganistan’da sulhu, sükûnu sağlamak. Bizim tarihi kardeşliğimiz var. Afgan halkı istediği müddetçe Afganistan’da kalabilmek, yardımcı olabilmek istiyoruz” demişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1 Mayıs’tan itibaren ABD’nin Afganistan’dan geri çekilmeye başlayacağını duyurmasının ardından başlayan ABD ordusunun geri çekilme çalışmaları devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ordusunun Afganistan’dan geri çekilme sürecinin yaklaşık yüzde 50’sinin tamamladığını ve ordunun Eylül ayındaki son çekilme tarihini karşılama yolunda olduğunu kaydetmişti.

Bu süreçte Afganistan hükümeti de ülkede bulunan yabancı askeri üsleri, yabancı kuvvetlerin kontrolünde olan havalimanları ve tüm ilgili tesisatları devralmak için komisyon kurmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …