Dağtekin: Emekli intibak, EYT ve 3600 ek gösterge konusunda yasa bekliyor

Emeklilerin aylık ücretini yükseltme isteği çerçevesinde tam çalışanlar için seyyanen zam yapılması gündeme olduğunu, yüzdelik zamlarda ücretlere bağlı olarak değişik zam alınmasından bırakılıp tam emeklilere denk seviyelerde zamlar yapılmasını isteyen TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, “Önerinin kabul edilmesi halinde en düşük emekli ücretleri aylığı 1800 TL olacak.” dedi.
İntibak zammı için yeşil ışık yakılmasına karşın düzenlemenin kimleri kapsadığı ve maaşların ne kadar yükseleceği ile ilgili gelişmeler ilerleyen günlerde belli olacağını, emekli vatandaşların “İntibak Kanunu” çalışmaları için resmi gelişme beklediğini açıklayan TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin “İntibak kanunu 2000 yılından evvel emekli olan vatandaşlar ile 2000 sonra emekli olan vatandaşların ücretlerinde büyük değişiklikler var. Geçtiğimiz haftalarda 2000 yılından önce emekli olan kişiler için intibak düzenlemesine gidilmiş ve maaşları 300 TL’ye kadar zamlanmıştı. Sonrasında bu düzenlemenin 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için de uygulanması talep edilmiş ancak reddedilmişti. 2000 sonrasında emekli olan vatandaşlara intibak düzenlemesi ancak Meclise kanun teklifi sunulması ve onaylanması durumunda yasalaşabilecek.” Şeklinde konuştu.
İNTİBAK ZAMMI YAPILACAK MI?

“SGK, SSK ve BAĞKUR emekli intibak zam yasası çıkarsa emekli maaşlarına kaç TL zam olarak yansıtılacak? Emekliye seyyanen zam verilecek mi?” gibi sorulara da cevap aradıklarını belirten TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, ”Bakanlık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 355 TL intibak zammı için harekete geçti. Emekli vatandaşların yakından takip ettiği intibak yasası ile ilgili düzenleme yapılabilmesi için harekete geçildi. Mecliste intibak yasası çıkması halinde söz konusu zamlarla birlikte emekliye en çok 355 TL zam yapılacak. Bu uygulama ile birlikte maaş farklarının giderilebilmesi için intibak zammı uygulanması ve promosyon ödemeleri çerçevesinde de düşük maaş alanların sorunlarının giderilebilmesi hedeflenmelidir.” dedi.
EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI İLE İLGİLİ SON DURUM
Aile Bakanlığı’nın yoğun bir şekilde mesai harcadığı intibak zammına dair şuan henüz net bir gelişme yaşanmadığını belirten Aziz Dağtekin, intibak zammı için yeşil ışık yakılmasına karşın düzenlemenin kimleri kapsadığı ve maaşların ne kadar yükseleceği ile ilgili gelişmeler ilerleyen günlerde belli olacağını açıkladı.
EMEKLİYE 355 TL EK İNTİBAK ZAMMI DETAYLARI
EYT ve ek göstergeler konusundaki hükümetin vaatlerine de değinen TÜED Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, “2000 yılı öncesinde emekli vatandaşlar için intibak düzenlemeleri yapıldı. Yapılan son düzenlemeler çerçevesinde belirlenen tarihler öncesinde emekli olanlara 55 TL ila 355 TL arasında zam yapılacak. Söz konusu kararın TBMM’den çıkması halinde milyonu aşkın emekli intibak zammından yararlanabilecek. Ancak EYT ve ek gösterge vaatleri konusunda da ilgili bakanlıklardan ve Cumhur ittifakından açıklamalar bekliyoruz.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …