TB2 SİHA’lar, Donbass’ta Ukrayna’nın düşmanı Pantsir-S1’leri tespit etti!

Ukrayna’nın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA’lar Donbass’ta düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti.

Rus hava savunma sistemi Pantsir-S1’nin korkulu rüyası olan Bayraktar TB2 bu defa Ukrayna-Rusya geriliminin arttığı Donbass’taydı. Ukrayna’nın bu bölgede ilk defa kullandığı TB2’lerin düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit ettiği açıklandı.

Clash Report’un twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre Ukrayna Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Misyagin “Donbass üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB2 SİHA’lar, düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti.” dedi.

Bayraktar TB2’ler Suriye’de 2 adet, Libya’da 20’den fazla ve en son Karabağ’da çok sayıda Pantsir-S1 hava savunma sistemi imha etmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …