Emekli maaşına yüzde 7.96 zam bekleniyor! Kritik gün 4 Ocak 2021

Milyonlarca emeklinin Ocak zammı 11 gün sonra belli olacak. Herkesin merak ettiği soru ise yeni emekli maaşı ne kadar olacağı yönünde. Beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre en düşük emekli maaşı esnafta 2 bin 36, memurlarda 3 bin 10 lirayı bulacak.

Milyonlarca emeklinin Ocak zammı 11 gün sonra belli olacak. Herkesin merak ettiği soru ise yeni emekli maaşı ne kadar olacağı yönünde. Beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre en düşük emekli maaşı esnafta 2 bin 36, memurlarda 3 bin 10 lirayı bulacak. Emeklilerin Ocak zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca emekli 4 Ocak’ta zam oranlarını öğrenecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2020’nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 3 zam ve 2020’nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4’ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Merkez Bankası’nın yaptığı Aralık ayı beklenti anketindeki yüzde 14.18’lik cari yıl sonu TÜFE beklentisine göre, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96 olacak.

Memur emeklileri ise yüzde 3.96 enflasyon farkından yararlanacak. Bu tahmin gerçekleşirse en düşük Bağ- Kur esnaf emeklisi aylığı 2 bin 36 liraya çıkacak. En düşük aylık 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda 2 bin 233 liradan 2 bin 410 liraya, memur emeklilerinde 2 bin 814 liradan 3 bin 10 liraya ulaşacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …