320 milyar metreküplük Karadeniz gazı hazımsızlığı muhalefette ‘gaz’ yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye’nin merakla beklediği müjdeyi açıkladı ve Karadeniz’de ülke tarihinin en büyük doğal gaz rezervinin keşfedildiğini duyurdu. Milyonları sevince boğan haber, muhalif kesimi rahatsız etti. Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltacak büyük keşfi hazmedemeyenler, çirkin paylaşımlarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların beklediği müjdeli haberi açıkladı. Fatih Fatih Sondaj Gemisi’nin, Karadeniz’de 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna-1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfettiğini belirten Erdoğan, 2023’te kullanıma sunulacağını duyurdu. Türkiye’nin günlerdir kilitlendiği büyük keşiften rahatsız olanlar da vardı.
CHP’Lİ VEKİL SEÇİME BAĞLADI
CHP’li eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 2023’te kullanıma sunulacak doğal gazı seçimlere bağlayarak, “Sayısız aynı MÜJDE gibi unutulmaz umarız. Emeği geçenlere teşekkürler.800 deniyordu, hatta tombik yarısı da olsa idare eder diyordu,320 milyar metreküp imiş. Olsun! 2023’de kullanılabilecekmiş. Seçimden önce değil. Önce seçim,sonrası “Allah kerim” yani.” dedi.
‘DAĞ FARE DOĞURDU’
İYİ Partili Metin Ergun, tek kuyu ile rezerv açıklanamayacağını savunarak, “Tek kuyu, 320 milyar metreküp. Beklentiler Akdeniz’e havale edildi. Tek kuyu ile rezerv açıklanamaz” ifadelerini kullandı.
İYİ PARTİLİ DİKBAYIR’DAN ÇİRKİN SÖZLER
İYİ Parti Kurucu üyelerinden Ümit Dikbayır ise şu paylaşımı yaptı: “Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi değil bu; 18 yıllık iktidarda, sık sık, lazım oldukça, seçim yaklaştıkça, özetle; Türkiye tarihinin “EN ÇOK KEŞFEDİLEN” doğalgaz yatağı bu.. 8’inci müjde bu.. Tek fark, adı Tuna1’di, Sakarya olmuş.. Yeter artık! Aziz Milletimizle alay etmeyin !”
CHP’Lİ TEKİN’DEN HAZIMSIZ PAYLAŞIM
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, doğalgaz müjdesini ” Yaklaşık 8 yıllık yerli tüketime denk 320 milyar metreküp doğalgaz bulunmasını memnuniyetle karşıladım. Umarım bu kaynak etkin ve verimli kullanılır. Geçen yıl 20 milyon metreküp doğalgaz bulunmuştu. Sn. Cumhurbaşkanı özel tören yapmamıştı. Umarım o rezervden de yararlanırız” açıklamasıyla tarihi başarıyı hazmedemedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın