Libya açıkladı: Eğitim ve danışma alanlarında Türkiye ve Katar’la anlaştık

Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin en-Nemruş, eğitim ve danışma alanlarında askeri kurumlar inşa edilmesi için Libya’yı desteklemeleri konusunda Türkiye ve Katar ile anlaştıklarını duyurdu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile bugün Libya’nın başkenti Trablus’a gelmişti.  Bakan Akar burada, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile üçlü toplantı gerçekleştirdi.  Görüşmenin ardından Akar, es-Serrac ve el-Atiyye, heyetlerarası toplantıya başkanlık etti. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler de katıldı.
LİBYA, TÜRKİYE VE KATAR İLE ANLAŞTIKLARINI DUYURDU
Libya Ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu’nun basın biriminin sosyal medya hesabı Twitter’da, Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin en-Nemruş’un açıklamalarına yer verildi.  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye’nin Libya temaslarına değinen Nemruş, “Akar ve Atiyye ile eğitim ve danışma alanlarında askeri kurumlar inşa edilmesi için Libya’ya destek verme konusunda anlaştık.” dedi.
Bu kapsamda danışmanlar ve askeri personelin Libya’ya gönderilmesini kararlaştırdıklarını ifade eden Nemruş, Türk ve Katarlı bakanların, siyasi çözümü ve meşru hükümeti desteklediklerini vurguladığını aktardı.
Katar Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada da, Atiyye’nin, Hulusi Akar, Nemruş ve Libya Başbakanı Fayiz Serrac’la Libya’daki son gelişmeleri görüştüğü belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın