Hafter’ı gazlayanlar şimdilerde de SİSİ’yi gazlayarak, Mısır’ı savaşa sürüklüyorlar

Libya’da meşru yönetime karşı destekledikleri Hafter’in başarısızlığını kabullenen Körfez ülkeleri, Mısır’ın batı sınırlarının güvenliğini bahane ederek, Kahire yönetimini savaşa sokmak istiyor.
Birleşik Arap Emirliklikleri (BAE) ve Suudi Arabistan yönetimleri, Birleşmiş Milletler’in (BM) yanı sıra Arap Birliği ve Afrika Birliği gibi tüm bölgesel ve uluslararası kuruluşlar nezdindeki meşru Libya hükümetini düşürmek için darbeci Hafter’i silah ve paralı askerlerle desteklediler.
HAFTER KAYBEDİNCE, DEVREYE SİSİ SOKULMAYA BAŞLANDI
Libya’da hükümeti düşürme ve bölgeye istikrarsızlık ile kaos getirme çabaları, Hafter’in peş peşe mevzi kaybetmesiyle suya düşünce Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin hamleleri devreye sokuldu.
Ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Askeri Üssü’nün Hafter’e bağlı milislerin işgalinden kurtarılmasından sonra başlayan Sisi’nin tansiyonu yükselten hamleleri, “Mısır’ı Libya’da bitmeyecek bir savaşa sürükleme senaryoları” olarak gündemde yerini aldı.
HAFTER’E DESTEK VEREN ÜLKELER SİSİ İÇİN DE DESTEK MESAJLARI YAYINLADI
Sisi’nin, “Libya’nın Sirte ve Cufra cephe hatlarını kırmızı çizgisi” olarak duyurduğu mesajı da tıpkı önceki hamleleri gibi Körfez ülkesi BAE, Suudi Arabistan ve Bahreyn’den destek aldı.
BAE Dışişleri Bakanlığı, Sisi’nin konuşmasından kısa süre sonra yayınladığı destek açıklamasında, “BAE, istikrarını ve güvenliğini sağlamak için yapacağı her türlü icraatlarından dolayı Mısır’ın yanında yer almaktadır.” ifadesine yer verdi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da Sisi’ye desteğini, “Mısır’ın güvenliği Suudi Arabistan’ın güvenliğidir.” şeklindeki açıklamayla duyurdu.
Açıklamada, “Suudi Arabistan, sınırlarını ve halkını koruma hakkı konusunda Mısır’ın yanında yer almakta ve ona destek vermektedir.” denildi.
Bahreyn Dışişleri Bakanlığı ise destek açıklamasında, “Sisi’nin sözlerinin Mısır’ın güvenliğini hedef alan herkese açık bir mesaj” olduğunu ileri sürdü.
Bahreyn’in, Sisi’nin mesajını takdirle karşıladığı vurgulanan açıklamada, ayrıca Mısır’ın güven ve istikrarı için atacağı her adıma destek vereceklerine işaret edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın