Alman bakan uyardı: Yurt dışında virüs kapan tahliye edilmeyecek

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, tatilde koronavirüse yakalananlar için tahliye operasyonu yapılmayacağı konusunda Alman vatandaşlarına uyarıda bulundu.
Dünya genelinde 185 bin 696 vaka ile 9. sırada olmasına karşın 8 bin 776 ölümle; İtalya, İspanya, İngiltere ve Fransa’dan daha iyi bir tablo çizen Almanya’da yurt dışına gideceklere, ikinci bir koronavirüs dalgasının yaşanması ihtimaline yönelik uyarılar yapıldı.
“YURT DIŞINDA VİRÜS KAPAN TAHLİYE EDİLMEYECEK”
Almanya Dışişleri Bakanı Maas, “Tatilde koronavirüse yakalanırsanız, seyahatinizi tek başına organize etmeniz gerekir. Almanya’ya yeniden bir tahliye operasyonu yapılmayacaktır. Herkes tatilini ona göre planlamalıdır.” dedi.
Korona kurallarına uyulmadığı takdirde seyahat tavsiyesinin seyahat uyarısına dönüşebileceğini söyleyen Maas, “Yabancı ülkelerdeki temsilciliklerimiz acil durumlar için destek vermeye hazır durumdadır.” diye konuştu.
TÜRKİYE İLE SEYAHAT GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Türkiye ile seyahat konusundaki görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Maas, “Seyahat uyarılarını kalıcı olarak sürdürmeyeceğiz. Ancak yine de salgının gidişatına bağlı.” ifadelerini kullandı. Maas, seyahat uyarılarının kaldırıldığı Avrupa ülkelerinin korona önlemlerini ihlal etmesi halinde hızlı bir şekilde seyahat uyarıları yapılacağını hatırlattı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın