İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulundan toplu taşımada yeni karar!

İstanbul’da toplu taşıma araçları üçte bir oranında ayakta yolcu alabilecek. İl Hıfzıssıhha Kurulu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplandı.
Toplantıda koronavirüs pandemisiyle mücadele çalışmaları kapsamında yeni normal dönemde İstanbul’da alınması gereken önlemlerle ilgili görüş ve öneriler değerlendirildi. Bu kapsamda, toplu taşıma araçlarının üçte bir oranından ayakta yolcu alabilmesi kararlaştırıldı.
ISRARLA BİNENLER İHBAR EDİLECEK
Ayrıca, ayakta yolcuların yakın temasını engellemek için araç zemininde etiket uygulaması yapılmasına, araç kapasitesinin dolması halinde sürücü tarafından yolcu alınmamasına, ısrarla binmek isteyen olması halinde araç hareket ettirilmeden sürücü tarafından kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulmasına karar verildi.
AYAKTA YOLCU ALINACAK
Metro ve raylı sistem araçlarının oturan koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar, şehir hatları vapurları ve deniz motorlarının ise oturan yolcu kapasitesi kadar yolcu alabileceği belirtildi.
Kararda ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Araçlara yolcu binişlerinde; maskesiz yolcu alınmamasına, tüm araçlarda sıvı el dezenfektanı bulundurulmasına, araçların her gün sefer öncesi ve gerekli hallerde sefer aralarında dezenfekte edilmesine, duraklarda sosyal mesafenin muhafazası amacıyla işaretleme yapılmasına, belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın