Twitter, Tramp’ın şalterini indirdi!

ABD Başkanı’nın, Minneapolis şehrinde devam eden protesto gösterileri için, göstericilere ateş açma iması taşıyan tweeti, Twitter tarafından şiddet çağrısı yapıldığı gerekçesiyle kısıtlandı.
Polis tarafından gözaltına alınmak isterken öldürülen 46 yaşındaki George Flyod için adalet arayışıyla başlayan protesto gösterileri, polis müdahalesi sonrası daha da şiddetlenirken göstericiler binaları ateşe verdi.
TRUMP “ATEŞ AÇMAKLA” TEHDİT ETTİ
Floyd’u öldüren polis memurunun görev yaptığı merkeze de giderek eylelerin dozunu artıran göstericilerle baş edemeyen polis kuvvetlerine destek amaçlı, Ulusal Muhafızlar da göreve çağrıldı.
Dinmeyen olayların üzerine, geçtiğimiz günlerden itibaren Twitter’la, ifade özgürlüğünün kısıtlandığı iddiasıyla savaş halinde olan Trump, oldukça tepki çeken bir tweet attı.
TWEET’TE “HAYDUT” BENZETMESİ
Polis cinayetine kurban giden Flyod için adalet arayan protestocuları hedef alan Trump, attığı tweet’te protestocular için “thug” (haydut, eşkıya) kelimesini kullandı.
Tweet’inde “Bu HAYDUTLAR, George Floyd’un anısına saygısızlık ediyor ve ben buna izin vermeyeceğim. Az önce Vali Tim Walz’la konuştum. Ona , ordunun her koşulda arkasında olduğunu söyledim. Bir zorluk çıkması halinde kontrolü ele alacağız. Yağma başlarsa ateş de başlar. Teşekkürler.” İfadelerini kullanan Trump, göstericilere ateş açma tehdidinde bulundu.
Şiddet yanlısı ifadeler içeren tweet, kısa süre içinde Twitter tarafından “şiddeti yücelttiği” gerekçesiyle sınırlandı.

YORUM

Ey laftaki özgürlükler ülkesi Amerika!

Siz de ne demokrasi ne de özgürlük yok. Her şey lafta. Arap Baharı ile yeyip yuttuğunuz ve bir çok masumun hayatına mal olduğunuz sömürge politakalarınızda inşallah boğulacaksınız. Biz biliyoruz ki siz zalimlerin zulmü varsa mazlumların da Allah’ı var. Allah hiç bir kuluna zulmetmez. Sizin gibi zalim Saddam’ı Nükleer silah var diyerek katlettiniz. Libya Lideri Kaddafi’yi önce desteklediniz lider yaptınız sonrada canına kıydınız. Mısır’ın demokrasi şehidi Mursi’yi askeri darbe ile devirip öldürdünüz. Bütün bunları yakın tarihimizde yaptınız. Petrol için girdiğiniz her ülkede sarı saçlı mavi gözlü çocuklar peydahlattınız.  PKK/PYD’ye binlerce TIR’lık askeri malzeme sağladınız. Müslümanların ilk kıblegahını  sizin gibi zalim adam öldürmede usta olan İsrail’e peşkeş çektiniz Daha hangi zulümlerinizi sayayım ki! Allah sizi elbette cezalandıracaktır. Onun için siz zalimlere yolun sonu göründü. Batacaksınız inşallah.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın