BBC’den Türkiye’ye övgü yağdı!

İngiliz kanalı BBC, Türkiye’nin ilk korona vakasının görülmesinin ardından bir hafta içerisinde hem yurt dışından gelen talebi hem de yerli talebi karşılayabilecek seri ekipman üretimine geçtiğini ve İngiltere dahil bir çok ülkeye yardım ettiğini anlattı.
CNN International’in İstanbul Üniveristesi Cerrahpaşa Hastanesi’ne girip buradaki görevli yoğun bakım doktorları ve hemşireleriyle görüşerek yaptığı övgü dolu haberlerden sonra İngiliz BBC de Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği mücadele ve hızlı refleksi izleyicilerine aktardı.
BBC ÜRETİM MERKEZİNİ İNCELEDİ
Üretim merkezini gezen BBC muhabiri “Türkiye üretim halinde halihazırda İngiltere, İtalya ve İspanya’ya bağış yapmış durumda. İstanbul genelinde bulunan Meslek Okullarındaki öğretmenler bu acil işe yoğunlaşmış durumdalar” ifadelerini kullandı.
“BU OKULLAR KARANLIKTA BİR IŞIK OLDU”
Üretim yerinde BBC muhabirinin görüşlerini aldığı Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi Levent Yazıcı “Bu okullar karanlıkta bir ışık oldu. Ülke olarak elimizde olsa dünyadaki herkese yardım etmek isterdik.” dedi.
CNN DE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNİ GÖRÜNTÜLEMİŞTİ
ABD merkezli medya kuruluşu CNN, İstanbul Üniveristesi’ne bağlı Cerrahpaşa’daki yoğun bakım bölümüne girerek yaşananları anbean kaydedip buradaki görevli sağlık personeliyle görüşmeler yapmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İhmaller zincirine CHP’den pes dedirten pişkinlik!

Antalya’da bir kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik faciasıyla ilgili ANET’in eski genel müdürü …

Bir yanıt yazın