Vehabi Suud’un saltanatı sallanıyor! Harcamalarda kısıtlamaya gidiliyor!..

Suudi Arabistan’da, petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle harcamalarda kısıtlamaya gidiliyor. Hac Turizminden ve petrolden yüksek miktarda gelir elde eden Vehabi Suud’un saltanatı sallanıyor.
En önemli geliri petrol olan Suudi Arabistan yönetimi, petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle zor günler geçirdiği iddia ediliyor.  Daha önce Suudi Arabistan, 19 Mart’ta petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle 2020 bütçesinde 50 milyar riyallik (13.3 milyar dolar) küçülme kararı almıştı. Korona salgını nedeniyle Suudların ekonomik büyüme beklentileri ve petrol tüketimi zayıflamaya devam ediyor.
HARCAMALARDA KISITLAMAYA GİDİYORLAR
Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, koronavirüs salgını nedeniyle petrol fiyatlarının düşmesi üzerine seyahat ve geçici görevlendirmelerle ilgili harcamaların kısıldığını ve projelerin ertelendiğini açıkladı.
Cedan, düzenlediği basın toplantısında, krizle başa çıkma ve açığı kontrol altında tutma konusunda finansal güce sahip olduklarını ve devlet harcamalarını azaltmak için ek önlemler almayı değerlendirdiklerini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın