İtiraz uzmanı CHP, yeni infaz düzenlemesini AYM’ye götürdü!

Ülke ve millet menfaatine uygun olan her hizmet ve kanun için konuyu koşar adım AYM’ye götürmekle uzmanlaştı denilen CHP, bu kez yeni çıkan infaz yasasını AYM’ye götürdü.

Bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis’ten geçen yeni infaz yasası düzenlemesinin  iptali için AYM’ye gideceklerini açıklamıştı.  CHP, AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve Meclis’te kabul edilen infaz düzenlemesini, bugün usul yönünden iptali için Anayasa Mahkemesi’ne götürdü.
CHP’DEN İNFAZ YASASINA İTİRAZ GELDİ
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bugün, “Anayasa Komisyonu üyemiz Ali Mahir Başarır, biraz sonra 14 Nisan’da kabul edilen infaz kanununa ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.” açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan CHP’nin bu tavrına tepki koyan bazı mahkum yakınları, “CHP daha önce çıkan Eceveit ve Rahşan aflarıyla gurur duyurdu. Şimdi de aynı zihniyet AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve Meclis’te kabul edilen infaz düzenlemesini yargıya götürmekle neyin aklını güdüyorlar. Çıkıp bunu kamuoyu ile net olarak paylaşmalılar” diye tepki gösterdiler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye, dijital göçebelik için ideal bir ülke

Fransa merkezli Euronews, dijital göçebeler için İstanbul, Dalaman ve İzmir önerisinde bulundu. Üç lokasyonun barındırdığı …

Bir yanıt yazın