İzmir’in Karşıyaka Çarşısı “evde kal” çağrısına uymuyor!

İzmir’in en kalabalık alanlarından birisi olan Karşıyaka Çarşısı’nda tüm uyarı ve önlemlere rağmen insan yoğunluğu gözlendi. Polis ve zabıta ekiplerinin uyarıları ve anonslarına rağmen sokağa çıkan vatandaşlar yine risk oluşturdu.
Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm yurtta belli başlı önlemler alınıyor ve vatandaşlar uyarılıyor. Yetkililerin “Evde Kal” çağrısına rağmen bazı vatandaşlar uyarıları hiçe sayarak sokağa çıkmaya devam ediyor. İzmir’in en kalabalık yerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı’nda bugün de insan yoğunluğu gözlendi.
Kalabalığa karşı önlem için polis ve zabıta ekipleri çarşıyı boydan boya gezerek vatandaşlara “Evde Kal” çağrısı yaptı. Polis ve çarşı bekçileri de vatandaşlara maske takmaları yönünde ikazda bulundu. Bazı vatandaşların maske ve eldiven kullanmadığını gören bir iş adamı da çarşıda bedava maske ve eldiven dağıttı.
“BUGÜN MASKE TAKAMADIM YARIN DAHA DİKKATLİ OLACAĞIM”
Karşıyaka Çarşısı’nda maske ile önlem almadan dolaşan bir vatandaş, bugün maske takamadığını yarın daha dikkatli olacağını söyledi. Mustafa Yılmaz isimli vatandaş, “İnsanlar sokağa çıkmasalar daha iyi olur. Bugün maske takamadım, yarın daha dikkatli olacağım. Evden pek çıkmamaya çalışıyorum, ellerimi dezenfekte ediyorum. Ne gerekiyorsa onu yapmamız lazım” diye konuştu.
MASKE, ELDİVEN TAYMAYANLARI GÖRDÜ; BEDAVA DAĞITI
Karşıyaka Çarşısı’nda maske ve eldiven takmayanları gören iş adamı Kemal Sümer ise bedava maske ve eldiven dağıttı. Sümer, “Karşıyaka’daki insanlarımızın birçoğu maske ve eldiven takmıyor. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi tüm halkımızın maske ve eldiven takması gerekiyor. Ben de halkımızı bu konuda bilinçlendirmek için bedava maske ve eldiven dağıtıyorum. Kalabalık alanlarda maske takmak zorunlu. Korona virüs salgınına karşı insanlarımız önlem alsınlar” dedi.
AVCILAR’DA SEMT PAZARINDAKİ KALABALIK DİKKAT ÇEKTİ
Koronavirüsü salgını nedeniyle evden çıkılmaması yönünde çağrılar yapılırken, Avcılar’da kurulan semt pazarındaki kalabalık dikkat çekti.
Market ve pazar yerlerinde maske takmanın zorunlu hale getirilmesinin ilk gününde çoğu kişinin maskesiz dolaştığı, sosyal mesafe kurallarının da çiğnendiği görüldü. Bazı tezgahlarda ise müşteriler sebzeleri elleyerek seçti.
Corona Virüsü salgınıyla mücadelede alınan önlemler kapsamında en son, marketlere ve pazarlara maskesiz girişlerin yasaklandığı açıkladı. Ancak yasağın ilk gününde Avcılar’da kurallara uyulmadı. Talatpaşa Caddesi’nde kurulan pazar alanındaki kalabalık dikkat çekti.
Pazara gelenlerin birçoğu maske takmazken, sosyal mesafe kurallarının da hiçe sayıldığı görüldü. Polis ekipleri maske takmayan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Öte yandan bazı tezgahlarda müşterilerin sebze ve meyveleri elleyerek seçtikleri görüldü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın