Türkiye’de 28 bilim adamı, korona ile mücadele için laboratuvara girdi

Koronavirüs hastalarını tedavi etmek için Ercüment Ovalı “28 kahraman Türk çocuğu” dediği ekibiyle birlikte laboratuvara girdiğini açıkladı.
Koronavirüse karşı aşı bulma tedavi etme yarışı devam ederken Türkiye’den de güzel haberler gelmeye başladı…
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Türkiye’de aşı, ilaç veya cihaz gibi corona virüse karşı geliştirilecek olan tüm çalışmalara Maliye Bakanlığı’nın destek olacağını açıklamıştı.
Bu kapsamda en çarpıcı açıklamalardan biri Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan geldi.
Mücadele sahada devam ederken bilim dünyasında da virüse karşı savaş veriliyor. Kök hücre ve yapay deri çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı “28 kahraman Türk çocuğu” dediği ekibiyle birlikte laboratuvara girdi.
SAĞLIK BAKANLIĞI İLE PAYLAŞTI
Laboratuvarda bir süredir koronavirüse karşı tedavi çalışmaları üzerine çalışan Ovalı ve ekibi, koronavirüse karşı antikorla tedavi üzerine yaptığı çalışmalardan önemli sonuçlar elde etti ve bu bulguları Sağlık Bakanlığı ile paylaştı.
Türkiye’den koronaya karşı tedavi hamlesi
BAKANLIK ONAY VERDİ
Halen hastanelerde tedavi gören corona virüs hastalarıyla tedavi için klinik çalışmalar yapmak üzere izin isteyen Ovalı ve ekibi onay sürecinin devam ettiğini duyurdu.
Türkiye’den koronaya karşı tedavi hamlesi
Gelişmeyi Ovalı, sosyal medya hesabından “6 nisanda ilk covid19 spesifik immun plazma 12 hastanın tedavisi için bir klinik calisma kapsamında kullanılmaya başlıyor. Bakanlık projemize onay verdi. Üretim başladı. Kahramanlarımı öpüyorum” diyerek duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın