Dünyada ses getiren coronavirüs kareleri

Son dakika haberlere göre, yeryüzünde corona virüs bulaşan insanların sayısı bu sabah 600 bini geçti, Avrupa’daki ölüm fırtınasının dinip dinmeyeceği merak edilirken, gelen görüntüler bütün farkı ortaya koydu. Bir kurbanın cesedi ise, özel ekipler tarafından hiç kimsenin olmadığı bir yere götürüldü.
25 Mart tarihinde 48 bin 461, 26 Mart’ta 60 bin 830, 27 Mart yani dün 64 bin 501… Corona virüs o kadar hızlı yayılıyor ki, son üç günde belirlenen vakalar rekor kırdı. Dünya genelinde ise 600 bini aştı. Şimdiye kadar dördü NATO askeri, ikisi yabancı diplomat 110 vakanın tespit edildiği ve dört kişinin yaşamını yitirdiği Afganistan’da ise, başkent Kabil karantinaya alındı.
Kabil’de eczaneler ve süpermarketler dışındaki tüm dükkanlar da kapalı olacak.
Dünya çapında ses getiren fotoğraflarda, bembeyaz koruma kıyafeti giymiş ekiplerin tabutu taşıdığı görülüyor.
Bir kepçe tarafından açılan mezara tabut indirilirken, etrafta kimse yok.
Ekipler ambulansın yanına dönerken, kepce hızlıca cesedin üzerini toprakla kapattı.
Hemen ardından bu kez kurbanın yakınları kadraja giriyor.
Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı tarafından servis edilen karelerde, mezarın üstüne kapanan kurbanın yakınları gözyaşı döküyor.
Afganistan’ın batısındaki Herat, virüsün şimdiye kadar 35 bini aşkın insana bulaştığı İran sınırında yer alıyor.
Afganistan’da hayli az vaka belirlense de, on binlerce insanın İran’dan ülkeye döndüğü biliniyor ve birçoğunun teste girmediği biliniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın