Erdoğan’dan 4’lü zirve sonrası flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Johnson’la telekonferansla görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda sığınmacı krizi ve koronavirüs başta olmak üzere birçok önemli konu görüşüldü. Erdoğan zirveyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sorunları çözmek için çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Johnson’la telekonferansla görüşme gerçekleştirdi. Toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Erdoğan zirveyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sorunları çözmek için çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şöyle:
“Bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile video konferans yöntemiyle 4’lü bir zirve gerçekleştirdik.
Zirvede Koronavirüs ile mücadeleden İdlib’de yaşanan insani durum başta olmak üzere Suriye krizinin çözüm yollarına, sığınmacı meselesinden Türkiye-AB ilişkilerine kadar pek çok konuda kapsamlı değerlendirmeler yapma imkanı bulduk.
Bölgesel ve küresel düzeyde içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, diplomasiyi ve iş birliği mekanizmalarını daha aktif bir biçimde işletecek, sorunlarımızı bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın