Emniyet’ten “Virüs taraması” bahanesiyle dolandırıcılık uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Emniyet Genel Müdürlüğü koronavirüs salgının bahane ederek evlerden hırsızlık yapıldığı yönünde vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bu konuda halkı hassas olmaya davet eden Emniyet böyle bir durumla karşılaşıldığında 112 – 155 – 156 numaralarının aranmasını istedi.
Emniyet COVID-19 salgınını (Coronavirüs) bahane etmek sureti ile Sağlık Bakanlığı tarafından tarama yapmak için geldiklerini söyleyip evlere girerek hırsızlık girişiminde bulunan şahısların olduğu ile ilgili çeşitli ihbarlar alıyordu.
RİSK TARAMASI, ALO 184 SİZİ ARADIKTAN SONRA GERÇEKLEŞİYOR
Bununla ilgili harekete geçen Emniyet vatandaşları uyardı: Koronavirüs risk taraması ALO 184’ün sizi araması sonrası geçekleşmektedir.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, Corona virüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size TELEFON GELMEMİŞSE, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI DA TEDBİRLİ OLALIM!” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın