Trump, “Bahar Harekatı” sonrası Türkiye için harekete geçti!

ABD medyası Başkan Trump’un NATO formülünü kullanarak Türkiye’ye Patriot hava savunma sistemi göndereceğini iddia etti. Trump’un bu şekilde ABD’deki muhalefeti devre dışı bırakacağı ifade edildi.
İdlib’de yaşanan sıcak gelişmelerin ardından Türkiye ve ABD arasında da temaslar sıklaştı.
ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, beraberindeki heyetle birlikte Ankara’ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyetlerarası görüşmenin ardından Jeffrey, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da bir görüşme gerçekleştirdi.
ABD medyası, söz konusu ziyaretin Partiot hava savunma sistemleri ile alakalı olduğunu iddia etti. ABD medyasında çıkan haberlerde Trump’un, Türkiye’ye Patriot göndermek istediği ancak bu konudaki muhalefet nedeniyle başka formüller üzerinde çalıştığı ifade edildi.
İddialara göre direk olarak Türkiye’ye savunma sistemini gönderemeyecek olan Trump, NATO formülünü devreye sokacak. Trump, NATO çerçevesinde bir görevlendirme yapılmasını sağlayarak Patriot’ların gönderilmesini sağlayacak. ABD medyası Jeffrey’in ziyaretinin de bu konudaki detayları konuşmak amacıyla gerçekleştirildiğini iddia etti.
MARK ESPER “HAVA DESTEĞİ SAĞLAMAYACAĞIZ” DEMİŞTİ
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’nin İdlib kentinde Türkiye’ye hava desteği sağlamayacaklarını söylemişti.
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Washington’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Pentagon Şefi, Türkiye’nin sınırlarını açmasının ardından mültecilerin ülkeden ayrılmasına ilişkin, “Türkiye’nin kendi başına aldığı bir karar” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP Lideri Bahçeli: DEM’in kapatılması vatana ve millete namus borcudur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Devlet Bahçeli, sert ifadeler kullanarak …

Bir yanıt yazın