Ruslara SİHA mühimmatı ile çifte mesaj!

Reuters haber ajansı Suriye Devlet Televizyonu’na dayandırdığı haberinde 2 rejim uçağının İdlib’de düşürüldüğünü ve pilotlarının atladığını son dakika olarak duyurdu. MSB’den yapılan açıklamada ise, “Uçaklarımıza taarruz eden Rejime ait 2 SU-24 tipi uçak düşürülmüştür. Bir SİHA’mızı düşüren hava savunma sistemi ile diğer 2 hava savunma sistemi imha edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan CNN Türk’te yer alan habere göre de; 3 hava savunma sisteminin avcı füze ile vurulduğu bildirildi.Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında SİHA’lar, İdlib’de şehit düşen askerlerimiz için kalktı. SİHA mühimmatlarının bir tarafında şehitlerimizin sayısı yazarken diğer tarafında ise “Hatay çalındı” haberine ithafen “Hatay çalıntı değildir” mesajı yer aldı.
Esed rejiminin havadan ve karadan düzenlediği saldırılar sonucu İdlib’de 34 askerimizin şehit olmasının ardından Bahar Kalkanı Harekatı başladı. Harekat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Esed rejimine ait yüzlerce hedefi imha ederken, bu durumdan rahatsız olan Rus haber ajansı Sputnik, Hatay üzerinden provakasyona soyundu. Sputnik’in İngilizce edisyonunun “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlığıyla yayınladığı haber büyük tepki çekti.

“HATAY ÇALINTI DEĞİLDİR” MESAJI

Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan hain saldırıda askerlerimizin şehit olması sonrası, Rus medyasında Türkiye ile ilgili yer alan skandal haberlerin ardından SİHA mühimmatlarında yer alan “Hatay çalıntı değildir” mesajı dikkat etti.

Suriye’ye düzenlenen “Bahar Kalkanı “operasyonunda Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) Suriye’de kalleşçe saldırılarda şehit düşen askerlerimiz için kalktı. SİHA mühimmatlarının bir tarafında şehitlerimizin sayısı yazarken diğer tarafında ise “Hatay çalındı” haberine ithafen “Hatay çalıntı değildir” mesajı yer aldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın