Şahmeran Duasının fazileti ve verdiği şifalar nelerdir?

Şahmeran duası, en etkili dilek dualarından biri olarak bilinir ve ne kadar etkili olduğu dilden dile dolaşır. Öyle büyük etkileri vardır ki, Allah’ın izni ile birçok kişi bu dua ile dileğine, muradına kavuşmuştur. Bizler de bugünkü yazımızda sizlere bu duanın sözlerini ve bereketini sunacağız. Şahmeran duası, hemen hemen her dua kitabında muazzam etkisi ile yerini almış, daima kendinden söz ettirecek bir dua olmuştur.
Fakat duayı yapmadan önce nasıl yapılacağını, duanın okunma adabı ile ilgili uygulamanız gereken çok değerli bilgiler paylaşacağız.

Şahmeran duası hangi dilekler için okunabilir?

Şahmeran duası, kişinin her anlamda içinden geçen dileği gerçekleştirmek üzere okuyabileceği bir duadır. Fakat bazı önde gelen din alimleri, duanın özellikle hangi alan ve konularda okunabileceğine dair bizlere fikir verebilecek beyanlarda bulunmuşlardır.
Bereket, bol rızık gibi konularda bu dua 14 defa okunmalıdır. Çünkü Şahmeran duası, kişinin hayatına bolluk ve bereket katmak, zenginlik kazandırmak için de okunur.  Nazardan korunmak isteyen kimseler için, dua 7 defa okunmalıdır. Hemen ardından Kalem suresi de okunur ve nazar sıkıntısı Allah’ın izni ile tamamen kaybolmuş olur.
Aşk, sevgi, muhabbet, bağlılık, güzel hisler, kalplerin birbirine ısınması niyetleri ile okunursa şayet, 3 gün boyunca her gün 21 defa okunmalıdır. Bu dua kalpleri birbirine de ısındıran, kötü düşüncelerden arındıran nadir dualardandır.
Çevrenizde ikna etmek, kendi düşüncelerinizi kabul ettirmek istediğiniz kişiler için ise, 7 gün boyunca hergün 11 defa okunur. Bu sayede çevrenizdeki kimselere daha sevimli görünür istediklerinizi yaptırabilirsiniz Allah’ın izni ile.
Vesvese illetine bulaşmış ve bu durumdan kurtulmak isteyen kimseler, akşam uyumadan önce okursa bir sonraki güne daha ferah, daha mutlu uyanacaklardır.
Bir kimse aile içerisinde huzursuzluk yaşıyor, aile içinde mutsuzluk ve şiddetli geçimsizlik tarzı durumlar var ise, 19 defa okunması yeterli olacaktır.
Birçok alim genel olarak, bu saydıklarımız dışında da kimin her ne sorunu var ise, bu duayı 7 gün boyunca gece uyumadan önce okumak, kişiye şifa olacaktır inşallah.
Bazı alimler ise, konuyla ilgili farklı bir yorum yapmışlardır, çünkü Hz. Muhammed’in duaları 3 defa peş peşe okunması gerektiğini belirttiğine inanırlar ve duaların bu şekilde uygulanmasının daha doğru olduğunu belirtirler.

Şahmeran Duasının Türkçe Okunuşu:
“Bismillahirrahmanirrahim”
Allahu la ilahe illa Hüvel Hayyul Kayyum.
Allahula ilahe illa Huvel aliyul Hakim.
Allahu la ilahe illa huves Semiul Alim.
Allahu la ilahe illa Huver Rahmanürrahim
Allahu la ilahe illa Huvel Vahidul Ehad.
Allahu la ilahe illa Huvel Ferdül Varid.
Allahu la İlahe illa Huve Raufur Rahim.
Allahu la ilahe illa Huvel Aziz’ur Rahim.
Allahu la ilahe illa huvez Zahirul Batınu.
Allahu la ilahe illa Huvel Ahadus Samedu.
Allahu la ilahe illa Huvel Fetta’ul Alim.
Allah’u la ilahe illa Huvel Aziz’ul Alim.
Allahu la ilahe illa Huvel Hannan’ul Mennan’ul Deyyan.
Allahu la ilahe illa Huvel Kadir’ul Kahiru
Alahu la ilahe illa Huver-Rafiul Alim.
Allahu la ilahe illa Huver-Rabbül arş’il Azim.
Allahu la ilahe illa Huvel Melikul Kudüs.
Allahu la ilahe illa Huvel Hamdul mubin.
Allahu la ilahe illa Huvel Bais’ul Varis.
Allahu la ilahe illa Huvel Esmaul Hüsna.
Huvel Hayy’u la ilahe illa Huve Fadi’u Muhlisine Lehuddiyn.
Subhane birahmetike ya erhammerrahimin.
Velhamdu lillahi Rabbil alemin. (amin)

Dua biraz uzun olduğundan ötürü, ezberlemekte güçlük çeken kardeşlerimiz, bir kağıda yazıp bakarak okuma sureti ile de yapabilirler. Önde gelen alimler de yazılı bir metin üzerinden bakarak okunmasında bir mahsur olmadığını belirtmişlerdir. Bu nedenle kişi gönül rahatlığı ile duayı okuyabilir.

Şahmeran Duasının Kabulünün Kolaylaşması İçin Neler Yapılmalıdır?
Sahih dua kitaplarında dilek dualarının kabulünün kolaylaşması açısından değerli din alimlerimiz önerdiği tavsiyeler mevcuttur. Bu muazzam dua için de bazı öneriler de bulunmuşlardır.
Duayı eden kimsenin, dua sonrasında büyük küçük fark etmeksizin herhangi bir ihtiyaç sahibine sadaka verilmesi çok makbule geçecektir ve duanın hükmünü güçlendirecektir. Kazayı belayı uzaklaştırmak için, ya da kaza sonrası hemen verilen sadakaların büyük anlamı olduğu gibi, dua sonralarında da bir miktar verilen sadaka, duaların kuvveti açısından önemli bir yere sahiptir.
Duadan hemen önce 4 rekat nafile namazı kılınmalıdır. Çünkü nafile namazı, kişinin kalbinde bulunan, istemeden de olsa içinden geçirdiği tüm kötü niyet ve düşünceleri tamamen silip atar. Bu nedenle dua öncesinde 4 rekat nafile namazı kılmak çok faydalı olacaktır.
Şahmeran duası okunup tamamlandıktan hemen sonra ise, Allah’ın 99 ismini baştan sonra tekrar etmeli ve Kuran-ı Kerim’den kendi içinden gelen birkaç kısa sure okuması da, duanın kabulünün kolaylaşması için büyük yararı bulunan bir davranıştır.

Şahmeran duası ile ilgili 3 önemli husus
Şahmeran duası, Rabbimizin esmalarından oluşan çok kutsal bir duadır. Bu nedenle bu dua ile Allah’ın huzura çıkarken muhakkak abdestli olmaya özen gösterilmelidir. Biliriz ki, abdest yalnızca beden temizliği değil, abdest alma esnasında hissedilen o temiz his ile, duygularımızın da temizlenmesi demektir. Bu nedenle Şahmeran duasından önce abdest almak ve bu duayı abdestli bir şekilde okumak çok önemli bir husustur. Üstelik abdest almak bazı dualarda farz sayılmasa da, duaların kabulü açısından da büyük öneme sahiptir.
Şahmeran duasının okunması ve fayda sağlayacağı en güzel zaman dilimi ise, yatsı namazlarından sonradır. Kişi, yatsı namazını bitirdikten sonra, adestli hali ile bu duayı uygulayabilir ardından da güzel bir uyku uyuyabilir bu dua sayesinde. Üstelik, Şahmeran gibi dilek dualarının cuma ya da bayram namazlarında okunması da, duanın kabulü açısından değerlendirilebilir ve uygulanabilirse çok fayda sağlayacak bir husus olarak bilinir.
En önemli üçüncü husus ise, duaların gönülden ve kalpten yapılması hususudur. Neredeyse muhakkak her yazımızda, duaların içten ve kalpten yapılmasının, duaların kabulü için ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu vurgulamaktayız. Çünkü birçok okurumuz ve mümin kardeşimiz, kimi zaman duasının bir an önce kabul olması heyecanı ile duaları ederken yeterli içtenliği sağlayamamaktadırlar. Fakat dua esnasında en önemli durumlardan biri de, Allah’ın huzuruna en içten ve en samimi duygularla çıkmak ve onun merhametine sığınmaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın