Elazığ’da 6.5 şiddetinde korkutan deprem: 4 kişi öldü

Elazığ’da 6.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Tunceli, Malatya, Adana, Mersin, Bitlis, Diyarbakır ve Samsun gibi illerde de hissedildi. Canlı yayına bağlanan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, “Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz” dedi. Savunma Bakanı Akar, “Hem sivil hem askeri olarak, tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde” ifadesini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Elazığ’da bugün, 20.55 sularında, 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından 6,8 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem, Türkiye’nin birçok şehrinde ve Kuzey Irak’ta da hissedildi. İçişleri Bakanı Soylu, depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
​SOYLU: 4 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
Yapılana incelemelerin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı;
İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde Sivrice’de Doğanyol’da Pötürge’den bilgi almaya çalıştık. Doğanyol’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. İlk aldığımız bilgilerde özellikle Malatya Pötürge’de iki yaralı vardı. Ama şimdi yeni bir bilgi daha geldi.
Toplam iki vatandaşımız hayatını Malatya’da, iki vatandaşımız da hayatını Elazığ’da kaybetmiş. Tüm ulaşan ihbarlarda 4 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz.
Kandilli Rasathanesi, ilerleyen dakikalarda depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini 5.0 kilometre olarak revize etti.
5.4 ŞİDDETİNDE İKİNCİ DEPREM
Saat 20.55’de meydana gelen depremden 13 dakika sonra 5.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi
AFAD: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, “Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar.” dedi.
Güllüoğlu, NTV’ye yaptığı açıklamada, deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, “Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar.” diye konuştu.
Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, “Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz.” ifadesini kullandı.
SAVUNMA BAKANI AKAR: TEYAKKUZDAYIZ
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, “İlk dışında taşrada bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Arkadaşlarımız çalışıyor. Birliklerimize gerekli teyakkuzu verdik. Herkes olayları yakınen takip ediyor. Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Şimdiye kadar gelen haberler iyi. Umarım ilerleyen vakitlerde daha iyi haberler alırız.” ifadelerini kullandı.
DÖNMEZ’DEN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ AÇIKLAMASI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede enerji arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.
Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremden etkilenen bölge sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Bakan Dönmez paylaşımında, “Bölgedeki elektrik ve gaz arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için ekiplerimiz gerekli çalışmalarını sahada yürütüyor.” ifadesini kullandı.
50-60 KM YER KABUĞU KIRILMIŞ OLABİLİR’
CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu açıklamalarda bulundu:
Biraz büyük bir deprem. Belki sizde de söylemiş olabilirim Elazığ çok kritik bir yer. Doğu Anadolu fayı çok kritik, gerilim çok yüksek. Bu deprem beklenebilen bir depremdi. Bu deprem önemli bir deprem, yer kabuğunu önemli miktarda kırmış olabilir. 50 – 60 km yer kabuğu kırılmış olabilir.
Elazığ’da bugün, 20.55 sularında, 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından 6,8 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem, Türkiye’nin birçok şehrinde ve Kuzey Irak’ta da hissedildi.
​Kandilli Rasathanesi, ilerleyen dakikalarda depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini 5.0 kilometre olarak revize etti.
GAZİANTEP VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK
Gaziantep Valisi Davut Gül: Şu an can ve mal kaybı yok. Gaziantep’te her şey sakin. Bu süreci takip ediyoruz.
‘KÖYLERDEN HABER BEKLİYORUZ’
Elazığ Baro Başkanı: Şehir merkezinde bir yıkım yok. Köylerden haber bekleniyor.
Kandilli Rasathanesi’nden açıklama
Kandilli Rasathanesi, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55’te meydana gelen depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.
Adana, Hatay, Osmaniye ve Tunceli’de de hissedildi

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem, Adana, Hatay, Osmaniye ve Tunceli’de de hissedildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin kentte de hissedildiğini belirterek, “Allah’a şükür, Adana’da bir olumsuzluk yok. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” diye konuştu.

Hatay ve Osmaniye’de de vatandaşlar sokaklara çıktı
Hatay Valisi Rahmi Doğan, kentte depremi hissettiklerini ifade ederek, “Ciddi bir sıkıntı yok. Kaymakamlardan ve yetkililerden de bilgi aldım. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmüyor. Araştırmalarımız sürüyor.” dedi.

Osmaniye’de hissedilen depremle ilgili açıklamada bulunan Vali Ömer Faruk Coşkun da “Depremi ilimizde hissettik. İlk incelemelerimizde, ilimiz genelinde herhangi bir sorun gözükmüyor. Ekiplerimiz özellikle kırsal kesimde incelemelerini sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Deprem Tunceli’de hissedildi
Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli depreme ilişkin, “Bölgemizde meydana gelen depremi Tunceli olarak hissettik. 8 ilçemiz ve bağlı köylerimizi araştırdık. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın