“Libya’da ne işimiz var?” diyen CHP: Ankara gecikti, Moskova oyunu kurdu

Libya’daki ateşkesi olumlu karşıladıklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, ” ‘Meşru hükümet ile darbeciler arasında arabuluculuk olur mu?’ diyen Erdoğan, Hafter ile Sarrac arasında arabuluculuk yaptı. Bizim dediğimizi daha önce yapsaydın, Ankara’nın bölgedeki etkinliği ve itibarı artacaktı. Şimdi Moskova’nın etkinliği artmış oldu” dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı gündeminde ABD ve İran arasında yaşanan ve Türkiye’nin de bulunduğu bölgeyi tehdit eden gerginlikler, İdlib ve Libya’daki son durum ile ekonomideki gelişmelerin olduğunu belirtti.
“BİZİM DEDİĞİMİZ YERE GELDİ”
Öztrak, CHP olarak baştan beri Türkiye’nin Libya’daki iç savaşa taraf olmaması ve Birleşmiş Milletler’in desteğiyle ateşkes sağlanması gerektiğini savunduklarını belirtti.
Türkiye’nin taraflar arasında arabulucu rol oynamasının doğru olacağını defalarca açıkladıklarını kaydeden Öztrak, “AK Parti Genel Başkanı, bu çağrılarımızı Genel Başkanımızı ‘uluslararası hukuku bilmemekle’ suçlayarak yanıtladı. ‘Meşru hükümet ile darbeciler arasında arabuluculuk olur mu?’ diyerek bir de kendince akıl vermeye kalkıştı. Ama üç gün sonra, Putin Türkiye’ye geldi. Bir de baktık aynı Erdoğan Rusya’yla birlikte Hafter ile Sarrac arasında arabuluculuğa soyunmuş. Yani bizim dediğimiz yere gelmiş.
“MOSKOVA’NIN ETKİNLİĞİ ARTTI”
Oysa Putin gelmeden önce, biz ‘Libya’da taraf tutmayın, denge unsuru olun’ dediğimizde Genel Başkanımıza ve bize demediklerini bırakmıyorlardı. Bizim dediğimizi daha önce yapsaydın, Ankara’nın bölgedeki etkinliği ve itibarı artacaktı. Şimdi Moskova’nın etkinliği artmış oldu” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın