Türkiye’den ABD’ye yeni yaptırım tehdidine İncirlik resti!

Türkiye ve Libra arasında imzalanan muhtırayı değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İmzaladığımız anlaşma uluslararası hukuka uygundur.Libya ile sismik ve sondaj çalışması yapabiliriz. Yunanistan veya AB’nin bu konuda uluslararası hukuku ve adalet divanını ilgilendiren konularda mahkeme gibi karar vermesi doğru değil.” dedi. ABD’nin olası yaptırımlarına karşı ise Çavuşoğlu, ABD’de Türkiye aleyhine yaptırım kararı durumunda İncirlik ve Kürecik’in de gündeme gelebileceğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Kıta sahanlığımız içinde bizden izinsiz kimse çalışma yapamaz, olursa engelleriz” dedi. Türkiye’ye yönelik olası yaptırımlarla ilgili konuşan Çavuşoğlu: “Dayatmayla bir yere varılamayacağını ABD Kongre üyelerinin anlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’den ABD’ye İncirlik resti! ile ilgili görsel sonucu
LİBYA’YA ASKER GÖNDERİLECEK Mİ?
BM’nin Libya’da tanıdığı bir yönetim var. Dolayısıyla BM’nin de tanıdığı ve uluslararası toplantılara da davet edilen Saraj hükümeti meşrudur ve Türkiye meşru yönetimle ilişkilerimiz devam ediyor. Askeri ve güvenlik mutabakat zaptını da imzaladık. Böyle bir talep Libya’dan gelirse uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalar çerçevesinde Türkiye bunu değerlendirebilir.
ABD İLE S-400 GERİLİMİ
F-35 ve S-400 arasında hukuken de siyaseten de bir bağ yok. ABD tüm önerilerimize ‘Hayır’ diyor. Dayatma ile bir yere varılamayacağını anlamalılar. ABD olumlu yaklaşırsa biz de olumlu yaklaşırız. S-400 saldırı sistemi değil ki savunma sistemi. Barının tehdit ve ittifak anlayışı değişiyor. F-35 alamazsak alternatiflere bakmak durumundayız. Rus pazarı olabilir diğer pazarlar olabilir.
ABD’NİN OLASI YAPTIRIMLARINA KARŞI TÜRKİYE’NİN HAMLESİ
Türkiye nüfusunun yüzde 12.5’i engelli
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’de Türkiye aleyhine yaptırım kararı durumunda İncirlik ve Kürecik’in de gündeme gelebileceğini söyledi. “İncirlik de gündeme gelir Kürecik de gelir, her şey gelir. Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum Kongrenin değil yönetimin alacağı karar da önemli. En kötü senaryoyu değerlendirip karar veririz.”
SÖZDE ERMENİ TASARISI
İlişkilerimizi geri dönülemez bir noktaya götürür.
ABD’NİN TERÖR ÖRGÜTÜ YPG/PKK’YA YARDIMI
ABD’nin YPG/PKK ile ilişkisi devam ediyor. ABD şu anda Suriye’deki güvenli bölgeden çekildi. ABD’nin YPG/PKK’ya verdiği her yardım suçtur, Uluslararası terörizmin finansmanı kapsamına girer.
BARIŞ PINARI HAREKATI
Bizim harekat bölgemizde ABD gücü yok. Biz terörle mücadele için varız, olmaya devam edeceğiz. Rusya, “Teröristler çekilmezse siz temizlersiniz.” dedi. Terör tehdidine karşı Türkiye’nin tedbir alma hakkı var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın