“Zorunlu sigorta değil, zorunlu soygun”

Araç sahibi olan herkesin zorunlu olarak yaptırması gereken sigortalardan biri de zorunlu araç sigortasına her ay sessiz sedasız bir şekilde yapılan zamlarla adeta zorunlu soyguna dönüştüğü iddia ediliyor.

Her ay yüzde 1,5 oranında zorunlu artışa bağlandığını ve her araç gurubu için geçerli olan zorunlu trafik sigortasının adeta sigortalıları çileden çıkardığını ve bu soyguna tepki gösterdiklerini belirten vatandaşlar,” Devlet yıllık enflasyonu yüzde 10 açıklarken, sigorta primlerine gizliden gizliye her ay, aylık olarak yüzde 1,5 oranında birleşik faiz hesaplamasıyla zam yapıyor. Yapılan bu gizli zamlar, biz araç sahiplerini araç alamaz ve araca bindiremez hale getirdi. Bir yandan akaryakıt zamları, diğer yandan aşırı hayat pahalılığı biz vatandaşları adeta canında bezdirmiş durumda” dediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın termik santraller için düzenlenen bacalara filtre takılmasını erteleyen kanunu veto etmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten vatandaşlar,” Sayın Cumhurbaşkanımız, veto gerekçesinde bir tarafta halkım, diğer yanda sermaye diyordu. Cumhurbaşkımız termik santral mağdurlarını halkı olarak görüyorsa bizleri de mağdur olan halk olarak görmelidir. Zorunlu soyguna dönüşen bu aylık artışları derhal durdurmalıdır.” diyerek sesini duyurmaya çalıştılar.

Gıda ve diğer ürünlere yapılan zamları anladıklarını, ancak zorunlu trafik sigortasına otomotiğe bağlanan zamları anlayamadıklarını dile getiren vatandaşlar,” Dolar, akaryakıt ve diğer enstrümanlardan kaynaklı gıda ve diğer tüketim maddelerine gelen artışları bir nebze kabul ediyoruz. Yıldan yıla artış yapılan zorunlu trafik sigorta primlerine aylık yüzde 1,5 artış yapılmasını ne vicdanımız ne de cüzdanımız kabul etmiyor. Yapılan bu aylık haksız artışların durdurulmasını fazladan alınan primlerimizin iadesini istiyoruz.” dediler.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın