Çavuşoğlu: Kanal İstanbul ile denizcilik tarihi değişecek

Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Kanal İstanbul’a kazmayı vurduğumuz zaman, dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından tarih değişecek, dönüm noktası olacak” diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Kanal İstanbul’a kazmayı vurduğumuz zaman, dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından tarih değişecek, dönüm noktası olacak” diye konuştu.
Çavuşoğlu, dış politikayı etkileyen unsurların başında coğrafyanın geldiğini söyledi. Ülkenin bulunduğu coğrafyanın zorluklar getirebildiğini belirten Çavuşoğlu, geçmişte Karabağ’dan Kıbrıs meselesine kadar hepsinin böyle bir potansiyeli olduğunu vurguladı.
“KANAL İSTANBUL TARİHİ DEĞİŞTİRECEK”
Dünyadaki çatışmaların yüzde 60’ının Türkiye’nin bulunduğu bölgede olduğunu ve bu nedenle kriz yönetimi ya da çözümüyle ilgili ön alıcı olunması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Özellikle Türkiye’nin jeopolitik konumuna baktığımız zaman bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Dün TANAP’ın açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız birçok liderle yaptı. Türkiye’nin jeopolitik konumu bakımından, dünyada gerçekten çok dikkat çekici bir durumu ve potansiyeli var. Şimdi enerji koridoruyuz. TANAP, daha önceki projeler Bakü, Tiflis, Ceyhan ve Şahdeniz projeleri, Türk Akımı… TANAP ve Türk Akımı-2 Avrupa’yı hedefliyor. TANAP’tan biz de alacağız. Ortağız. Aynı zamanda Türkiye, tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasında en kritik ülke. Geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen tren tünelin altında geçti. Daha sonra 3. köprüde yapılacak raylı sistemle beraber oradan geçerek. Londra ile Tokyo’yu bağlayan ülke konumuna geçtik. Bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Kanal İstanbul’a kazmayı vurduğumuz zaman, dünyada denizcilik ve ulaşım bakımından tarih değişecek. Dönüm noktası olacak.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın