Trump, Türk’e yaptırım sendromundan kurtulamıyor

Türkiye’nin ABD ve Rusya ile ayrı ayrı yaptığı anlaşmaların ardından Suriye’deki gelişmelere ilişkin tweet atan Trump “Türkiye, Kürtlere ateş açmaması gerektiğini tümüyle anlıyor, yoksa geniş çaplı yaptırımlar uygularım” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin ABD ve Rusya ile ayrı ayrı yaptığı anlaşmaların ardından Suriye’deki son gelişmeleri Twitter üzerinden değerlendirdi. Trump “Türkiye, Kürtlere ateş açmaması gerektiğini tümüyle anlıyor. İhlal halinde geniş çaplı yaptırımların dayatılacağını tekrarlamama gerek yok” dedi.
Twitter üzerinden yine Türkiye’yi tehdit eden Trump şunları söyledi:
“Türkiye, güvenli bölge diye anılacak alandan ayrılan Kürtlere bu süreçte ateş açmaması gerektiğini tamamen anlıyor. Bunun ihlal edilmesi takdirinde uygulanacak yaptırımların ne kadar büyük olacağını tekrar etmeme gerek yok. Şimdiye kadar iyi gidiyor!
IŞİD, Kürtler tarafından bir güvenlik tehlikesi olmaktan çıkarılırken Türkiye de destek gücü olmaya hazır. ABD, Kasım 2016’dan beri trilyonlarca dolar servet edindi. Diğer bütün her şey boş. Bizim asıl gücümüz ekonomimizden geliyor, yeni inşa edilmiş ordumuzdan daha iyi bir alternatif. Petrol güvencede. Askerlerimiz Suriye’yi terk ediyor, eve geliyorlar.
Bundan 10 yıl önce orada sadece 30 gün boyunca kalmaları gerekiyordu. 20 yıl boyunca Orta Doğu’yu yanlış olarak tanımlayan salak uzmanlar bu anlaşmadan ne kazandığımızı soruyor, ben ise basitçe, petrol, askerlerimizi geri getiriyoruz ve IŞİD kontrol altına alındı diyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın