MSB: 22:01’de terörist görürsek vururuz

Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Çekilme süresinde bir değişikliğin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, “Saat 22:01 itibari ile herhangi bir terörist unsurla karşılaşırsak etkisiz hale getiririz” denildi.
Milli Savunma Bakanlığı teröristlerin çekilmesi için ek bir süre verilmediğini belirterek, “Çekilme süresi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı seviyesinde bir değişiklik yok” açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada “Bugün de çıkışlar devam edecek. Süreci takip ediyoruz. 22:01 itibari ile herhangi bir terörist unsurla karşılaşırsak etkisiz hale getiririz” ifadeleri kullanıldı.

160 YERLEŞKE KONTROL ALTINA ALINDI

Bakanlığın yaptığı açıklamada bölgede şu ana kadar 160 yerleşkenin kontrol altına alındığı belirtilerek “2200 km² alan kontrol ediliyor. Bu kapsamda bugüne kadar 40 mayın, 222 el yapımı patlayıcı (EYP) etkisiz hale getirildi.​ Mutabakat çerçevesinde YPG/PKK’lı teröristlerin bölgeden çıkarılmasına ilişkin süreç yakından takip ediliyor. Bölgeden 136 araç çıktı.” denildi.

42 TACİZ ATEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakanlığın bölgeye ve harekata ilişkin aktardığı son durum bilgileri ise şöyle;

“TSK tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata tam uyulurken YPG/PKK’lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı.Taciz ve ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizler ABD ile anlık olarak paylaşılmaktadır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın