Vehabi Sudi’den “Türkiye’ye yatırım yapmayın” çağrısı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarını yok etmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı kınayan Suudi Arabistan bu sefer de Türkiye’ye yatırım yapacak Suudi şirketleri uyardı.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarını yok etmek için çarşamba günü başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken, Mısır ile Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye yönelik kınama mesajları şimdi de ekonomiye döndü.

Dünya gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA’da dün yayınlanan mesajda “Krallık, Türk ordusu tarafından Suriye’nin kuzeydoğusundaki bölgelere başlatılan saldırıyı kınıyor” ifadeleri yer aldı.

TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPACAK ŞİRKETLERE UYARI

Bu kez mesaj ülkenin en önemli ekonomik kuruluşu Suudi Arabistan Odalar Birliği’nden (Council of Saudi Chambers-CSC) geldi. CSC Yönetim Kurulu Başkanı Sami bin Abdullah Al-Obaidi, Türkiye’ye yatırım yapacak Suudi şirketleri uyardı.

Sami bin Abdullah Al-Obaidi, medyadan yaptığı açıklamada Suudi şirketler için Türkiye’de yatırım yapmanın doğru olmadığını ifade etti.

Bu yılın temmuz ayında da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki vatandaşlarını hırsızlığa karşı uyararak, pasaport ve paralarına sahip çıkmalarını ve acil durumlarda büyükelçiliğe veya başkonsolosluğa başvurmalarını istemişti. Ardından Riyad yönetimi, Türkiye’ye rezervasyon yapan Suudi turistlerin vazgeçmeleri halinde zararların da karşılanacağını açıklamıştı.

ERDOĞAN SERT SÖZLERLE SESLENDİ

Dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eleştirilere sert sözlerle cevap vererek, “Harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz. Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen’i bu hale kimler getirdi? Siz önce bunun hesabını verin. Yemen’i yerle yeksan ettiniz. Bizim Suriye’nin birliği için attığımız adımda siz bize laf edemezsiniz. Hele Mısır sen hiç konuşamazsın. Ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 oyla seçilmiş olan Mursi’yi mahkemede çırpınarak ölmesine sen neden oldun. Sisi kınamış, kınasan ne yazar kınamasan ne yazar” sözlerini kaydetmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın