Fırat’ın doğusuna operasyon öncesi PKK/YPG’de büyük bir panik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte Türkiye’nin operasyon yapmaya hazırlandığı, Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütü PKK/YPG’de büyük bir panik havası oluştu.
ABD’nin desteklediği terör örgütü PKK/YPG, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Fırat’ın doğusunda olası askeri operasyonuna karşı harekete geçti.
Terör örgütü PKK/YPG zorla silah altına aldığı bir grup Arap kökenli savaşçıyı gece geç saatlerde işgal altında tuttuğu Fırat’ın doğusundaki sınıra yakın Tel Abyad ve Ras’ül Ayn bölgelerine yerleştirdi.
PKK/YPG, Tel Abyad ve Ras’ül Ayn bölgelerine iki askeri araç konvoyuyla keskin nişancılar ve el yapımı patlayıcı ekiplerinden (EYP) oluşan destek gücü sevk etti. Araçlar bölgeye askeri mühimmat da götürdü.
Birinci konvoy Rakka ilinin kuzeyindeki ABD’nin en büyük askeri üslerden Çelebiyye’den, ikinci konvoy da Haseke ve Kamişli bölgelerinden hareket etti.
Aynı zamanda Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca ABD’ye ait savaş uçakları uçuş gerçekleştirdi.
ABD’DEN TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK SÜRÜYOR
ABD, Suriye’de terör örgütü “DEAŞ ile mücadele” bahanesi adı altında PKK/YPG’ye destek vermeyi sürdürüyor.
Terör örgütüne askeri ve lojistik destek sağlayan ABD güçleri, son 10 günde Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından PKK/YPG işgalindeki bölgelere 300 tır gönderdi.
ABD, 21 Eylül’de PKK/YPG işgalindeki bölgelere inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerlerinin yüklü olduğu 200 tır yolladı.
ABD’NİN BÖLGEDE 18 ÜSSÜ BULUNUYOR
DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015’ten bu yana YPG/PKK’ya askeri destek veren ABD’nin Suriye’de 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarında personeli bulunuyor.
ABD Başkanı Donald Trump’ın, geçen yıl Suriye’deki askerlerini çekmek istediğini açıklamasına rağmen Washington ülkedeki askeri varlığını sürdürüyor.
ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali olarak yorumlanan önemli mesajlar vermişti.
Erdoğan, Fırat’ın doğusuna olası harekata ilişkin, “Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır.” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın