Trump, “Dünyadaki en büyük tehlike İran’daki baskıcı rejimdir”

ABD Başkanı Donald Trump BM Genel Kurulu’nda konuştu. Trump, “Dünyadaki en büyük tehlike İran’daki baskıcı rejimdir. İran, Suriye ve Yemen’de kirli savaşların sponsorluğunu yapmaktadır. İran’ın nükleer silahlara ulaşmasını engellemek için ABD ile yapılan berbat nükleer anlaşmadan çekildim. İran’a yaptırımlar daha da şiddetlenecek” dedi.

ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurulu’nda beklenen konuşmasını yaptı. Seçim kampanyasına ara vererek BM toplantılarına katılan Trump, dünyadaki krizler ve sorunlarla ilgili bilinen tutumunu tekrarladı. İran’a ise daha sert tonda mesaj vermeyi tercih etti. ABD Başkanı Donald Trump BM Genel Kurulu’nda konuştu. ABD Başkanı Donald Trump başka ülkelerle çatışma arayışında olmadıklarını ancak ABD’nin çıkarlarını savunmak istediklerini söyledi.

İran’a karşı güçlü bir pozisyonda olduklarını iddia eden ABD Başkanı Donald Trump, “Çok iyi gidiyoruz diye düşünüyorum. İran’la neler olacak bekleyip görelim, ancak İran’a karşı güçlü bir pozisyonda olduğumuzu söyleyebilirim. Onlar da birşeyler yapacak, yapacakları şeyin onlar için akıllı bir şey olacağını düşünüyorum” dedi.

Trump’ın konuşmasından satırbaşları şöyle: Ayrımcılık dünyada devam ediyor, harekete geçmek lazım. ABD geleneklerini güçlü bir şekilde savunmaktadır. Bütün ayrım tarih boyunca olduğu, dünyada devam ediyor. Benim ülkem halkın iradesini her şeyin üzerinde tutan bir ülkedir. Ülkem açık ara dünyanın en güçlü ülkedir. Umarım bu gücü hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız. Gelecek küreselcilere değil, vatandaşlara ait olacaktır.

‘DÜNYANIN EN BÜYÜK ENERJİ ÜRETİCİYİZ’

Dünyanın en büyük enerji üreticisi halindeyiz. Doğalgaz ve petrol üretiminde birinciyiz. Adil ve dengeli bir ticaret istiyoruz. ABD uluslararası ticarette de reform yapmak istiyor. Başbakan Boris Johnson’la harika bir ticaret anlaşması üzerinde çalışıyoruz. Çin söz verdiği reformların hiçbirini yerine getirmedi. Çin bazı ABD şirketlerinin dizaynlarını çaldı.

‘ÇİN’LE İLİŞKİLERİMİZDE DENGEYİ SAĞLAMAYA KARARLIYIZ’

Bu adaletsizliğe karşı çok büyük gümrük vergileri getirdi. Çin’le ilişkilerimizde dengeyi sağlamaya kararlıyız. Umarım her iki tarafın çıkarlarına olan bir anlaşmaya varılır.

“Dünyadaki en büyük tehlike İran’daki baskıcı rejimdir. İran, Suriye ve Yemen’de kirli savaşların sponsorluğunu yapmaktadır. İran’ın nükleer silahlara ulaşmasını engellemek için ABD’ye ile yapılan berbat nükleer anlaşmadan çekildim. İran’a yaptırımlar daha da şiddetlenecek. İran liderlerinin tehdit etmeyi bırakmaları gerekiyor.”

İsrail ve komşuları arasında ilişkiler normalleşmeli. Herkes savaşabilir, sadece en cesurlar barışı seçebilir.  Afgan ortaklarımızla terörle mücadele için çalışacağız. Afganistan’da Taliban saldırılarına devam ediyor ancak müttefiklerimizle birlikte barış için çalışmayı asla bırakmayacağız.

‘SIĞINMACILAR ÜLKEMİZE BAŞKAN OLDUĞUM SÜRECE GİREMEYECEK’

Göç alan ülkeler büyük bir yük altına girmekte. İnsan kaçakçılığıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Sınırların açılmasını isteyenler, insan hayatıyla oynuyor. Herkes sınırlarını koruma hakkına sahiptir. Güney sınırımızda 27 bin asker konuşlandırdık. Ben başkan olduğum sürece ülkemize giremeyeceksiniz.

Son derece baskıcı rejimler altında yaşayan ülkelerin vatandaşlarına da yardımcı olacağız. Küba bunlardan biri. Diktatör Maduro Küba’nın bir kuklasıdır. Venezuela’ya bağımsızlığın geleceği günü bekliyoruz. ABD asla sosyalist bir ülke olmayacaktır. Güvenliğimizi korumak için yeni adımlar atacağız. Sosyal medya ile halkın iradesi elinden alınıyor. Sosyal medya devleri insanların seslerini kesemez.

‘TÜM İNSANLAR İÇİN DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ’

Kadınların hakların savunan ülkeler daha zengin. Dini özgürlüklerin korunması için ABD kararlıdır. Tüm insanlar için din özgürlüğünü destekliyoruz. Dini özgürlükler için ülkelerle çalışıyoruz. ABD vatandaşlarının silah sahibi olmasını engelleyecek uluslararası anlaşmalara asla imza atmayacağım.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın