IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti ile saklanan görüşmesi deşifre oldu!

IMF Türkiye İcra Direktörü Kaya, IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti ile görüşmesine ilişkin, “Saklanan, meşruiyet dışı toplantı, ülkeye karşı farklı bir ajandanın göstergesi.” dedi. AK Parti Sözcüsü Çelik ise, “Burada çiftestandart var” dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Raci Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti yetkilileriyle görüşmesini değerlendirdi.

Madde 4 görüşmeleri sürecinde IMF ekibine her türlü desteğin verildiğine işaret eden Kaya, karşılıklı mutabık kalınan program süresince tüm taleplerin karşılanmasında kolaylaştırıcı olunduğunu aktardı.

Kaya, bizzat iki gününde yer aldığı toplantılar boyunca böyle bir görüşme niyetinden dahi söz edilmediğine dikkati çekerek, “Buna rağmen böylesi saklanan, meşruiyet dışı bu toplantı, Türkiye’ye karşı farklı bir ajandanın varlığının göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ: TUTARSIZ BİR DURUM VAR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin IMF ile görüşmesine ilişkin, “Burada enterasan olan şu; her gün ‘Bu hükümet eninde sonunda IMF’ye gidecek’ diye eleştiride bulunuyorlar, ondan sonra da gidip saklı bir şekilde IMF yetkilileri ile görüşüyorlar. Burada çiftestandart var. Bir de kendileri açısından yine tutarsız bir durum var.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın