Senatör Graham:Türkiye sadece Suriye değil, tüm bölge için çok önemli

Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurul görüşmeleri için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’a yakınlığı ile bilinen Senatör Lindsey Graham’ı kabul etti. Graham, görüşme sonrası iki ülke arasında krize neden olan F-35 projesiyle ilgili konuştu.

Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gelen Erdoğan’ın ilk ikili görüşmesi konakladığı Peninsula Hotel’de gerçekleşti.

Erdoğan, ABD’li Senatör Graham’ı kabul etti. Kabul yaklaşık 40 dakika sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da görüşmede hazır bulundu.

F-35’E GERİ DÖNÜLMESİ

Görüşmenin iyi geçtiğini söyleyen Graham, Erdoğan ile Suriye’deki gelişmeleri ve F-35 programını ele aldıklarını ifade etti.

Görüşmenin çok iyi geçtiğini vurgulayan Lindsey Graham, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin, Suriye’nin bir arada tutulması noktasında, Suriye’nin kuzeydoğusunda DEAŞ’a karşı ve (Beşşar) Esed’in askeri olarak kazanmaması için sağladığı destek vazgeçilmezdir. En önemlisi ise Türkiye, İdlib’de yaşayan 4 milyon insanın katledilmesini engelliyor. Türkiye ile daha stratejik bir ilişki kurma noktasında umutluyum; ayrıca Türkiye’nin F-35 programına geri dönmesi ve belki serbest ticaret anlaşması yapılması oldukça önemli. Türkiye sadece Suriye değil, tüm bölge için çok önemli bir müttefik.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın